Kontaveidile kaotanud Bencic meenutas eelmist slämmiturniiri: olen tema üle õnnelik

Kris Ilves
, reporter
Copy
Belinda Bencic (vasakul) ja Anett Kontaveit.
Belinda Bencic (vasakul) ja Anett Kontaveit. Foto: Afp7/Zumapress.com

Austraalia lahtistel meistrivõistlustel kolmandas ringis Eesti naiste tennise esireketile Anett Kontaveidile kaotanud šveitslanna Belinda Bencicil vabandusi polnud. Kontaveit oli lihtsalt omaette klassist.

Bencici kaotusnumbrid olid väga selged: Kontaveit oli 49 minutit kestnud mängus parem 6:0, 6:1. Šveitsi esinumber ja maailma edetabelis koguni seitsmendal kohal asuv Bencic kiitis pärast mängu Kontaveiti. «Ta mängis suurepärase mängu!»

Bencic lisas: «Ma ei alustanud hästi, olin 0:3, 0:4 kaotusseisus ja siis oli keeruline mängida. Ilmselt oli Kontaveit pärast seda väga enesekindel ja mängis suurepäraselt. Mul polnud palju teha. Lihtsalt proovisin ja võitlesin. Ilmselgelt ei läinud mul hästi ja ma ei tundnud end väljakul kõige paremini, kuid Kontaveit mängis väga hästi.»

Kontaveit ja Bencic pidanuksid eelmisel aastal mängima ka USA lahtistel meistrivõistlustel, kuid eestlanna andis haiguse tõttu šveitslannale kolmandas ringis loobumisvõidu. Seejärel käis Kontaveit operatsioonil ja kuulutas hooaja lõppenuks. «Ma olen Kontaveidi üle õnnelik, sest eelmisel korral, kui pidime mängima, juhtus temaga midagi halba,» kommenteeris Bencic.

USA lahtistel meistrivõistlustel osutusid mullu Bencici jaoks edukaks. Ta purjetas poolfinaali, kaotades seal hilisemale võitjale Bianca Andreescule 6:7 (3), 5:7. Tegu on Bencici karjääri parima tulemusega slämmiturniiril. Austraalia lahtistel on Bencic jõudnud korra neljandasse ringi, Wimbledonis sama kaugele kahel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles