VIDEO ⟩ 15-aastane tennisetäht lagunes, suure slämmi veerandfinaali uks jäi veel suletuks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Gori Cauff.
Gori Cauff. Foto: Hannah McKay/REUTERS

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel kaotas 15-aastane Cori Gauff (WTA 67.) 7:6(5), 3:6, 0:6 Sofia Keninile (WTA 15.) ning veerandfinaali ei jõudnud.

Möödunud suvel eredalt särama löönud noor ameeriklanna tegi taas suurepärase turniiri. Avaringis alistas Gauff legendaarse Venus Williamsi, seejärel rumeenlanna Sorana-Mihaela Cirstea ning kolmandas ringis võimsa esitusega mulluse Austraalia lahtiste võitja, maailma neljanda reketi Naomi Osaka.

Tänagi oli 15-aastane tennisist ilusat seeriat jätkamas, alistades Kenini pingelise avaseti kiires lõppmängus. Siis algas aga kuus aastat vanema kolleegi sõu.

Kenin pääses teises setis kiiresti 3:0 juhtima ning see oli piisav. Gauff teenis küll kolm punkti, ent kaasmaalane kontrollis mängu.

Otsustavas setis ei õnnestunud noorel tähel enam midagi. Gauff eksis ka üsna lihtsates olukordades ning vastane võimalust kasutamata ei jätnud. Kenin oma paremuse maksma 6:0, kallutades üle kahe tunni kestnud matši enda kasuks. 

Vaatamata noorele eale on Gauff juba suure slämmi turniiridel edukalt esinenud. Mullu jõudis ta alustuseks Wimbeldonis neljandasse ja seejärel US Openil kolmandasse ringi. Nüüd jäi Austraalias tema laeks taas neljas ring. Tõenäoliselt on vaid aja küsimus, millal andekas tennisist veerandfinaali ja kaugemalegi purjetab. 

Võitluses nelja parema hulka kohtub Kenin üllataja Ons Jabeuriga. Tuneeslanna, maailma 78. reket alistas 7:6(4) 6:1 hiinlanna Qiang Wangi (WTA 29.). 25-aastane tennisist polnud enne tänavust suurel slämmil kolmandast ringist kaugemale jõudnud. 

Lisaks on koha veerandfinaalis kindlustanud Petra Kvitova (WTA 8.). Endiselt on Austraalias lahtistel võistlustules ka Anett Kontaveit (WTA 31.), kes peab oma kaheksandikfinaali Iga Swiatek (WTA 56.) vastu homme. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles