PM Monte Carlos ⟩ Pettunud Evans: ralli oli meie jaoks võidetav

Henry Lääne
Copy
Elfyn Evans Monte Carlo rallil.
Elfyn Evans Monte Carlo rallil. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Monte Carlo MM-rallil viimase päevaga liidrikohalt kolmandaks pudenenud Elfyn Evans sõnas, et ehkki tal on veel vaja uue autoga kohaneda, alustas ta hooaega hästi.

Tänavuseks M-Spordist Jaapani autotootja tiimi siirdunud waleslane edestas enne pühapäevaseid katseid lähimat jälitajat Sebastien Ogier'd 4,9 sekundiga. Lõpuks võidutsenud Thierry Neuville jäi 6,4 sekundi kaugusele.

Tänased mõõduvõtud ei läinud Evansil küll täiesti aia taha, kuid ta jäi Neuville'ist pidevalt mõne sekundi kaugusele. Ralli lõpuks lahutas kahte meest 14,3 sekundit, Ogier' ja britti vahele mahtus vaid 1,7 sekundit.

«Olen päris pettunud. Ralli oli meie jaoks võidetav, kuid kahjuks ei saanud me täna kätte seda päris õiget tunnet. Surusime küll, aga kiirus ei tulnud nii loomulikult,» kostis ta.

Evansi sõnul pole tipptasemel palju vaja, et katsel viis-kuus sekundit kaotada ning isegi kui kõik kulgeb ideaalselt, võid tagasi anda kaks-kolm sekundit. «Probleem oli see, et tegime seda täna igal katsel.»

Vähemalt tundis Evans mõõdukat rõõmu Toyota tehasetiimi eduka nädalavahetuse üle. Kui tema ja Ogier mahtusid poodiumile, siis WRC-debüüdi teinud Kalle Rovanperä oli viies. «Pole lihtne alustada hooaega kolme uue sõitjaga, aga kõik tulid heade tulemustega finišisse,» lausus Evans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles