Blogi ⟩ Kelly Sildaru võitis X-mängudel pargisõidus kulla (3)

Carl-Robert Puhm
Copy
Kelly Sildaru Aspeni X-mängude rennisõidu kuldmedaliga.
Kelly Sildaru Aspeni X-mängude rennisõidu kuldmedaliga. Foto: Phil Ellsworth / ESPN Images

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru teenis tänavustelt Aspeni X-mängudelt enda teise kuldmedali, triumfeerides pargisõidus. 

Sildaru järel teenis teise koha 2018. aasta Pyeongchangi olümpiavõitja Sarah Höfflin, kolmas oli 2018. aasta X-mängudel pargisõidus kulla võitnud ameeriklanna Maggie Voisin.

Tänane pargisõidu võistlus peeti formaadis, kus naistel oli katsete sooritamiseks aega 35 minutit. Selle jooksul jõudis iga sportlane teha neli laskumist. Punktiarvestust ei peetud, paremusjärjestuse määrasid kohtunikud nelja sõidu üldmulje põhjal. 

X-Mängudelt üheksanda medali võitnud Sildaru tegi järjekordse triumfiga ka ajalugu. Eestlannast sai Shaun White'i ja Nyjah Hustoni järel kolmas teismeline, kes X-Mängude ajaloos enne 18-aastaseks saamist üheksa medalit on võitnud.

Enne võistlust:

Tänavustelt mängudelt on Sildarul ette näidata esikoht rennisõidus ning neljas koht Big Airi hüpetes.

Täna peetav pargisõit on aga 17-aastase eestlanna vaieldamatu trumpala. Sildaru on pargisõidus võitnud 29 võistlust järjest. X-mängudel on ta enda meelisalal võistlenud kolmel korral ja alati (2016, 2017, 2019) kulla võitnud. 2018. aasta jäi eestlannal vigastuse tõttu vahele.

Lisaks Sildarule on täna võistlustules: Isabel Atkin (Suurbritannia), Caroline Claire (USA), Mathilde Gremaud (Šveits), Sarah Höfflin (Šveits), Megan Oldham (Kanada), Maggie Voisin ning Big Air hüpped võitnud Tess Ledeux (Prantsusmaa).

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles