Blogi ⟩ Kontaveit jõudis maratonmatšiga esmakordselt karjääris slämmiturniiri veerandfinaali! (2)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: EDGAR SU/REUTERS/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit kohtub Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste neljandas ringis poolatari Iga Swiatekiga. 18-aastane Swiatek võitis 58 minutit kestnud avaseti kiires lõppmängus 7:6. Kontaveit suutis oma mängu parandada ja viigistas 7:5 setivõiduga mänguseisu. Otsustavas setis pani Kontaveit oma kogemused maksma ning võttis 7:5 tulemusega matšivõidu. Kohtumine kestis kokku kaks tundi ja 41 minutit.

Enne mängu:

Maailma edetabelis 31. kohta hoidev Kontaveit peab mängu Melbourne Arenal teise kohtumisena, võitluspäev algab Eesti aja järgi kell 2. Seega pääsevad Kontaveit ja Swiatek (WTA 56.) platsile kõige varem kell 3.30. Mängu võitja tagab koha veerandfinaalis, kus ootab ees paari Elise Mertens (WTA 17.) - Simona Halep (WTA 3.) edukam. 

Kontaveit ja Swiatek on varem kohtunud korra, 2019. aasta Cincinnati Mastersil teenis 6:4, 7:6 (2) võidu eestlanna. «Ta on teinud hea turniiri ning tema mäng areneb pidevalt. Kindlasti tuleb temaga raske kohtumine. Mäletan, et ta servib hästi ja tal on agressiivne eeskäsi, millega ta üritas meie kohtumises mängu kontrollida,» sõnas Kontaveit. 

Kontaveit pole karjääris mitte kunagi varem suure slämmi turniiril veerandfinaali jõudnud. 24-aastase eestlanna on seni piirdunud neljandate ringidega. 2015. aastal jõudis Kontaveit 16 parema hulka USA lahtistel, 2018. aastal Austraalia ja Prantsusmaa lahtistel.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles