Martin Laas debüüdist rattamaailma kõrgeimal tasemel: äpardusi polnud, aga kiirus tahab harjumist

Postimees Sport
Copy
Martin Laas Bora-Hansgrohe särgis.
Martin Laas Bora-Hansgrohe särgis. Foto: BORA - hansgrohe / Bettiniphoto & VeloImages.

Profirattur Martin Laas jäi enda World Touri debüüdiga Bora-Hansgrohe ridades  rahul. Meeskonnale püstitatud eesmärk jäi küll täitmata, aga sisseelamine sujus eestlase sõnul valutult.

Sprinteri kalduvustega eestlane sõitis kuus päeva väldanud Down Underi velotuuri lõpuni ja teenis üldarvestuses 110. koha. Lõpetajaid oli 132. Siledamatel etappidel oli Laas reeglina peagrupi eesotsas, parim koht etappidel kuues.

«Eks ma velotuuri eel pisut pelgasin, kuidas hakkama saan,» tunnistas 26-aastane tartlane Baltic Chain Cyclingule. «Aga väga hull ei olnud. Eks kiirus vajab harjumist ja sõidu iseloom samuti. Tuuri eesmärki me ei täitnud. Kokkuvõttes loodeti TOP 6 kohta. Ent meie üldarvestuse mees, austraallane Jay McCarthy kolmandal etapil kukkus ja sellega lootused kõrgele kohale kadusid.»

Enda vormi kohta sõnas Laas nii: «Väga heas minekus ma veel polnud, aga sõita kannatas. Järgmisi starte silmas pidades on lootus, et paari kilomeetri pikkused tõusud suudan esimestega koos ära kannatada. Selleks peaksin olema võimeline. Korra taheti ka etapil ka  minu peale mängida, aga olin eelnevalt kolm päeva teiste jaoks tööd rabanud ning jalad tundusid kohe hommikul valusad. Sel korral ei vedanud veel välja.»

Laasi ootab Austraalias ees veel kaks starti, ühepäevasõidud Race Torquay (30.01) ja Cadel Evans Great Ocean Road Race (02.02). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles