WTA katsetab reeglimuudatust, mis lubab seni keelatu

Postimees Sport
Copy
Serena Williamsile valmistab reeglimuudatus kahtlemata rõõmu
Serena Williamsile valmistab reeglimuudatus kahtlemata rõõmu Foto: Jason Heidrich/ZUMAPRESS.com

Naiste profitennise katusorganisatsioon WTA katsetab tänavusel aastal reeglimuudatust, mis lubaks treeneritel oma hoolealuseid tribüünidelt juhendada. Seni oli säärane tegutsemisviis karistatav.

Tenniseajakirjaniku Simon Cambersi andmetel katsetatakse uut reeglit esimesena veebruaris peetavatel Dubai Duty Free Championshipsil ja Ungari lahtistel meistrivõistlustel. Seejärel ka kõikidel teistel WTA Premier-klassi ja madalamatel rahvusvahelistel turniiridel.

«Proovime reeglimuudatust, mis lubab treeneritel oma hoolealuseid tribüünilt juhendada, ilma et neid karistataks. Treeneritel on muudatuse järel võimalik mängijat ergutada, vahetada mõned sõnad ning žestikuleerida, kui tennisist asub temaga samal väljakupoolel,» teatas WTA.

Cambers kirjutab, et reeglimuudatus ei puuduta suure slämmi turniire, kus mängijatel pole ka võimalust treenerit väljakule kutsuda.

Suurima tähelepanu pälvis muudetav reegel 2018. aastal, kui naiste USA lahtiste meistrivõistluste finaalis kohtusid Naomi Osaka ja Serena Williams. 23-kordne suure slämmi tšempion sai matšis juhiseid tribüünil istunud treenerilt Patrick Mouratogloult, mistõttu Williamsit punktikaotusega karistati. Seejärel nimetas ameeriklanna kohtunik Carlos Ramost vargaks, mistõttu kaotas ta ka geimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles