Blogi ⟩ 11 geimi järjest kaotanud Anett Kontaveit pudenes veerandfinaalis Austraalia lahtistel konkurentsist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: KIM HONG-JI/REUTERS

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 31.) kohtus Austraalia lahtiste meistrivõistluste veerandfinaalis maailma kolmanda reketi Simona Halepiga. Kohtumine kestis ainult 53 minutit ja 6:1, 6:1 võiduga edenes poolfinaali rumeenlanna, kes pakkus äärmiselt võimsa esituse.

Enne mängu:

Anett Kontaveit on tänavusel Austraalia lahtistel näidanud suurepärast minekut. Avaringis alistas ta kodupubliku ees mänginud Astra Sharma 6:0, 6:2 ning tal kulus võitmiseks täpselt tund aega. Teises ringis kohtus ta hispaanlanna Sara Sorribes Tormoga. Edasipääsuks vajas Kontaveit kolme setti, kuid tema üleolek oli võimas ja võidunumbrid olid 6:2, 4:6, 6:1. 

Kolmandas ringis tuli eestlannal vastamisi minna maailma seitsmenda reketi Belinda Benciciga ja võis arvata, et eesootab väga keeruline vastasseis. Nii ei läinud, sest Kontaveit purustas šveitslanna vaid 50 minutiga ja võttis 6:0, 6:1 võidu. Kaheksandikfinaalis tuli murda 18-aastase Iga Swiateki vastupanu ning tegemist oli tõelise thrilleriga, sest matš kestis kokku kaks tundi ja 41 minutit. Kontaveit tuli raskest kohtumisest auga välja, võttes 6:7, 7:5, 7:5 võidu. 

Veerandfinaalis seisab 28. asetatud Kontaveidil ees maailma kolmas reket Simona Halep. Rumeenlanna pole tänavusel turniiril kaotanud ainsat settigi ja sammunud kindlal sammul kaheksa parema sekka. Teel veerandfinaali alistas Halep 7:6, 6:1 Jennifer Brady, 6:2, 6:4 Harriet Darti, 6:1, 6:4 Julia Putintseva ja 6:4, 6:4 Elise Mertensi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles