Vastuseta küsimus: kas maailma kergejõustikuliit teeb Uibo suhtes õiglase otsuse?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Maicel Uibo poseeris Doha MMil Eesti lipuga.
Maicel Uibo poseeris Doha MMil Eesti lipuga. Foto: Tairo Lutter

Eesti kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnul on aasta võrra edasi lükkunud sise-MMi kohta palju vastuseta küsimusi. Näiteks, kas MM-pääsme taganud Maicel Uibo saab ikka järgmise aasta jõuproovile või peab ta selleks täitma uued tingimused?

Eile õhtul saatis maailma kergejõustikuliit (WA) välja pressiteate, kus kinnitas märtsis Hiinas Nanjingis toimuma pidanud tiitlivõistluse aasta võrra edasi lükkamist. Võimalusest, et võistlus tänavu ei toimu, hakati tagatubades rääkima juba mõned nädalad tagasi.

Teigamägi postkasti ilmus ohumärkidega e-kiri umbes nädala eest. Kirjas räägiti koronaviiruse puhangust Hiinas, ent ühtegi viidet MMi võimaliku ärajäämise kohta polnud. Eesti kergejõustikuliidus arutati omakeskis, et suure tõenäosusega tuleb maailma kergejõustikuliidul vastu võtta radikaalne otsus, sest viirusepuhang on kasvavas trendis ning raugemismärke pole. Eile õhtul lükatigi võistlus ametlikult aasta võrra edasi.

«Kui spetsialistide hinnangul on mingisugune oht sportlaste või abipersonali tervisele, siis on otsus ainuõige. Seda ei tahaks keegi, et sportlane jääb haigeks ja tal jääb seetõttu olümpial võistlemata,» sõnas Teigamägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles