Sebastien Ogier: Tänaku dramaatiline avarii kinnitas, et mu taktika töötab

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Red Bull Content Pool

Kuus aastat järjest autoralli MM-sarja hooaja avaetapi võitnud Sebastien Ogier pidi tänavu leppima teise kohaga, ent ei jää seda väga põdema. 

Toyotaga liitunud kuuekordne maailmameister rõhutas, et olukorra tegi raskeks uue autoga kohanemine. 

«Ei saa salata, et hinges on väike pettumus, sest pikk võiduseeria katkes. Tekitab meelehärmi, kui ma ei saa Montes poodiumi kõrgeimale astmele tõusta,» tunnistas Ogier wrc.com-ile. 

«Aga teenida 22 punkti Toyotaga esimeselt rallilt on ilmselgelt lubav tulemus. Siit on hea edasisele hooajal vastu minna, sest tunne oli nii rooli taga kui ka meeskonna sees positiivne. Järgmistel etappidel peame taset tõstma, aga meie Yarises peitub suur potentsiaal. Kokkuvõttes oli resultaat rõõmustav.»

Ogier ütles võistlusnädalavahetuse jooksul korduvalt, et ta väldib suuremaid riske ning esimene eesmärk on masin turvaliselt finišisse toimetada. Tõsi, prantslase tase on nõnda hea, et ta suudab ka viimasel piiril pingutamata tipus püsida. Monte Carlos oli temast lõpuks nobedam vaid võidumees Thierry Neuville. 

«Mul puudus auto üle piisavalt teadmisi, et keerulistes oludes julgemalt riske võtta. Mina pole üks neist, kes veidi kehvema enesetundega üleliia suruks,» arutles Ogier. «Tasub meeles pidada, et võistlesime selle masinaga esimest korda. Lisaks, vaadates Ott Tänaku ja Martin Järveoja dramaatilist avariid, siis sain kinnitust, et minu tavaline taktika – jään mugavustsooni ja usaldan oma vaistu – peaks töötama.»

Autoralli MM-sari jätkub 13.-16. veebruarini Rootsi lumistel teedel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles