Manchester United šokeeris Hiinast hangitud väravakütiga fänne

Henry Lääne
Copy
Odion Ighalo hakkab lisaks Nigeeria koondise särgile nüüd kandma ka Manchester Unitedi ürpi.
Odion Ighalo hakkab lisaks Nigeeria koondise särgile nüüd kandma ka Manchester Unitedi ürpi. Foto: SUMAYA HISHAM / REUTERS

Inglismaa jalgpallihiid Manchester United teatas, et käimasoleva hooaja lõpuni aitab neid laenulepingu alusel Odion Ighalo.

Nigeerlasest kesktormaja jaoks pole Inglismaa kõrgliiga tume maa, kuna aastatel 2014-17 esindas ta Watfordi. Pooleteise hooajaga lõi ta Premier League'is 55 kohtumisega 16 väravat. Ighalo mängijaõigused kuuluvad Hiina klubile Shanghai Shenhua.

Ole Gunnar Solskjäri all heitlikku mängu näitav United vajas edurivvi kindlasti jõudu juurde, kuna klubi esiründaja Marcus Rashford on vigastuse tõttu kevadeni audis.

Samas on paljud vutisõbrad šokis, et pealtnäha põhjatu rahakotiga United ei suutnud hankida kedagi Ighalost paremat. Tõsi, üleminekuaken oli lõppemas ning käimasoleva hooaja tõttu on jaanuaris niiehknaa väga keeruline tippmängijat endale meelitada.

«Odion on kogenud pallur, kes on teist tüüpi ründaja kui meie teised valikud,» selgitas Solskjär aafriklase liitumist. «Ta on suurepärane kutt ja väga professionaalne.»

Unitedi kodulehekülg meenutas üht Ighalo 2016. aastal antud intervjuud, kust selgub, et Punaste Kuraditega liitumine täidab palluri ühe unistuse. «Fännasin neid üles kasvades. Mulle meeldis vaadata televiisorist Dwight Yorke'i ja Andy Cole'i. Nad olid minu iidolid,» lausus Ighalo.

Premier League'i tabelis hoiab United pärast 24. vooru viiendat kohta. Manchesteri punase poolega on sama palju punkte kogunud Tottenham Hotspur, eespool on kuue silma kaugusel Londoni Chelsea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles