Video ⟩ Kobe Bryantit vedanud helikopterist ei jäänud suurt midagi alles

Henry Lääne
Copy
Kobe Bryantit vedanud kopterist ei jäänud suurt midagi järele.
Kobe Bryantit vedanud kopterist ei jäänud suurt midagi järele. Foto: Kuvatõmmis videost

USA lennuohutuse eest vastutava ameti NTSB videos on näha kaadreid allakukkunud helikopterist, mille pardal sai surma korvpallilegend Kobe Bryant.

Nagu näha, pole Los Angelese kesklinnast 50 km kaugusel probleemide küüsi sattunud kopterist suurt midagi alles, kuid see on ka arusaadav - väidetavalt oli õhusõiduki kiirus kokkupõrke ajal peaaegu 300 km/h.

NTSB poolt avaldatud video, kus on näha allakukkunud kopterit:

Paar päeva tagasi sai selgeks, et Bryanti, tema 13-aastase tütre Gianna ja veel seitsme inimese elu nõudnud õnnetuse ajal polnud neid vedanud Sikorsky S-76B tüüpi helikopteril seadeldist, mis annaks märku maapinna lähedusest. Samas polnud selleks ka kohustust ning praegu pole selge, kas seade olemasolu oleks tragöödiat ära hoidnud.

Väidetavalt olla Bryanti kopteripiloot Ara Zobayan sõitnud läbi pilvede, kui õhusõiduk järsult vasakule kaldus ja maapinna poole liikuma hakkas. «See oli järsk laskumine suurel kiirusel,» vahendas ESPN NTSB esindaja Jennifer Homendy öeldut. «Languse algusest kokkupõrkeni kulus umbes minut.»

Miks kopter järsku suunda muutis ja maapinna poole kukkuma hakkas, uurijad veel ei tea. NTSB peaks eelraporti Bryanti õnnetuse kohta esitama kümne päeva jooksul, lõplik uurimine peaks valmima aasta-pooleteise jooksul.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles