Eesti klubid Balti liigas võistlustules: Kehra sai üliolulise võidu, Serviti napi kaotuse

Postimees Sport
Copy
etk Põlva Serviti ja Zaporožje ZTR-i võitluslikust vastasseisust, Indrek Neeme ja Ülljo Pihus kaitsetöös vastaste mängujuht Deniss Isantšuki vastu.
etk Põlva Serviti ja Zaporožje ZTR-i võitluslikust vastasseisust, Indrek Neeme ja Ülljo Pihus kaitsetöös vastaste mängujuht Deniss Isantšuki vastu. Foto: Helin Potter / Eesti käsipalliliit

Käsipalli Balti liigas olid võistlustules kõik neli Eesti klubi. Kohalikus vastasseisus sai olulise võidu HC Kehra, alistades HC Tallinna 25:21 (13:7). Põlva Serviti kaotas kodus Zaporožje ZTRile 23:24 (10:15) ja Viljandi HC võõrsil Vilniuse VHC Šviesale 23:39 (11:17).

HC Tallinn saabus Kehrasse haavatult, sest puudusid mõlemad joonemängijad ning kaitse tugisambad Rainer Kelk ja Markus Viitkar. Lisaks jääb pikemaks ajaks põlvevigastusega eemale paremäär Enrico Anton. Joonemängija kohta täitnud Markus Oliver Mädo alustas aga hästi ja tema kahe värava toel juhtis Tallinn kaheksandaks minutiks 5:4.

Kaitse ja väravavaht olid kehralaste edu võtmeks

Paar minutit hiljem debüteeris pealinlaste ridades Eesti ekskoondislane Sten Toomla. Pika Soome-karjääri jooksul sealses meistriliigas üle tuhande värava visanud 30-aastane paremsisemine mängis Balti liigas viimati seitse aastat tagasi, just tänase vastase Kehra särgis.

Tasavägine mäng jätkus 16. minutini, siis jäi Tallinn rünnakul hätta. Palju tehti tehnilist praaki ning kui viskele saadigi, siis pidurdusid pallid suurepäraselt keskkaitses tegutsenud Janar Mägi ja Anton Borovski kätesse või tõrjus visked Viktor Nikolajev. 16. minuti viigiseisu 6:6 järel sai külalismeeskond avapoolajal palli vastaste väravasse veel vaid korra.

Kehra ründas aga resultatiivselt, skoori tegid pea kõik mängijad ning Uvis Strazdinši tabamuse järel mindi puhkama kehralaste 13:7 eduseisul. Marko Slastinovski lõpetas teise pooltunni algul Tallinna väravatepõua, aga Kehra viskas kolm väravat järjest ning Vladislav Naumenko tabamusest tuli 16:8.

Külalised vähendasid vahe mitmel puhul neljale-viiele väravale, ent Kehra sai lõpuks tähtsa 25:21 võidu. Naumenko tabas võitjate poolel seitse, Dmõtro Jankovski kuus ja Borovski neli korda. Tallinnal viskasid neli väravat nii Mädo, Marek Karu kui Rauno Aus. Kehra jagab B-alagrupis 11 punktiga liidrikohta koos Vilniuse VHC Šviesaga, kel mäng vähem peetud.

«Tallinnal oli kaitsest kaks vajalikku meest puudu, see jättis kindlasti jälje. Aga tegime ise ka hea mängu, eriti tasub kiita väravavahti ja kaitsetööd. Saime avapoolajal eest ja siis oli juba vormistamise küsimus. Tähtis võit igas mõttes, nüüd jääb Balti liigas veel kaks kodumängu leedukatega ja loodetavasti pääseme edasi,» lausus Kehra peatreener Mart Raudsepp.

«Pärast eufoorilist võitu esmaspäeval Serviti üle oli vaja meid maa peale tagasi tuua. Mitmete puudujate tõttu ei sujunud koostöö kaitses ega rünnakul. Kehras oleme viimastel aastatel ikka raskustes olnud, läks nüüdki nii, et kõik meie nõrkused tulid välja,» pidas Tallinna peatreener Risto Lepp kaotust õpetlikuks.

Serviti kaotas kodus, Viljandi võõrsil

Põlvas alustas Zaporožje ZTR väga tugeva kaitsega ja Serviti jäi kiirelt tagaajaja rolli. Üheksandaks minutiks juhtisid jaanuaris kolm põhimeest teistesse klubidesse kaotanud ukrainlased 6:3. Vigastuspausilt naasnud Carl-Eric Uibo tegi 13. minutil seisuks 8:6, kuid Serviti rünnakumootor tõrkus endiselt.

ZTR põgenes eest ja juhtis 25. minutil juba 14:7 ning vaheajaks 15:10. Põlvalased alustasid teist pooltundi marulise tagaajamisega ning järjest tabasid Anatoli Tšezlov, Stanislav Holodjuk ja Ülljo Pihus. Häid tõrjeid tegi väravasuule vahetatud Denis Lõokene ja 39. minutil vähendas Tõnis Kase pärast Henri Sillaste ilusöötu vahe minimaalseks 18:17.

Siis jäi Serviti aga üheksaks minutiks väravata ja ZTR sai uuesti neljaväravalise edu. 57. minutil oli Eesti meister 20:24 taga ja ehkki visati kolm vastuseta väravat, punktilisa ei saadud. Pühapäeval väga tähtsas mängus Klaipeda Dragunasega kohtuva Serviti kasuks viskas Pihus viis ja Sillaste neli väravat.

Viljandi HC läks võõrsil vastamisi Leedu meistriliiga liidri Vilniuse VHC Šviesaga. Kohtumine algas võrdses heitluses ja neljandal minutil oli seis 2:2, mis püsis tablool lausa viis minutit. Leedukad viskasid küll siis neli väravat järjest, ent Viljandi tuli järele. Kaks korda tabasid nii Mikk Varik kui Oliver Ruut ja 18. minutil oli seis 8:7.

Šviesa sai uuesti eest ja juhtis vaheajaks 17:11. Teisel pooltunnil pani vastane kogemused ja füüsilise võimsuse maksma. Mulgid käitusid küll kaasa sõitnud fännide «võitle, võitle» hüüete järgi, aga pidid siiski vastu võtma 23:39 kaotuse. Varik viskas kuus väravat, Mihkel Lõpp ja Hendrik Koks lisasid viis. Homme kohtutakse Kaunases sealse Granitas-Karysiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles