Ilvesel läks suusarajal raskeks, kuid punktid tulid

Carl-Robert Puhm
Copy
Kristjan Ilves mullu maailmameistrivõistlustel Seefeldis.
Kristjan Ilves mullu maailmameistrivõistlustel Seefeldis. Foto: Tairo Lutter

Austrias Seefeldis toimunud kahevõistluse MK-sarja minituuri viimasel võistluspäeval teenis Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves 27. koha. 18. tulemusega suusarajale startinud eestlane langes murdmaasõidus üheksa kohta ning kaotas võistluse võitnud Jarl Magnus Riiberile nelja minuti ja 48 sekundiga.

15 km murdmaadistantsi alustas Ilves korralikult. Poolel võistlusmaal hoidis eestlane 23. kohta, olles liider Riiberile ära andnud vähem kui pool minutit. Distantsi teisel poolel vajus Ilves aga võistlejaterivis aina tahapoole ning eestlase said kätte ka temast poolel maal veel kaugel olnud konkurendid. Punktikohalt Eesti parim kahevõistleja siiski välja ei kukkunud ning teenis 27. koha.

Riiberi järel teenis täna teise koha norralane Jørgen Graabak (+50,2), kes finišiheitluses sakslase Vincenz Geigeri (+50,4) seljatas.

Foto: www.fis-ski.com

Hüppevõistluse järel:

Tänasele hüppemäel peetud võistlusele tulid kaasa ka eilse etapi tulemused, mistõttu kaotas Ilves Riiberile juba enne võistluse algust 38,4 punktiga. Hüppemäel andis eestlane võitjale ära 8,6 silma ning teenis 18. koha, kaotades liidrile kolme minuti ja 12 sekundiga.

Esimesena rajale saanud norralasel Riiberil oli konkurentide ees turvaline edumaa. MK-sarja üldiider sai lähte koguni minut ja 22 sekundit enne sakslast Vincenz Geigerit ja jaapanlast Akito Watabaet. 

Koos Geigeri ja Watbega asusid liidrit jälitama ka norralased Jørgen Graabak, Jens Lurås Oftebro ning Espen Bjørnstad, kes kõik viie sekundi sees rajale startisid.

30. rajale pääsenud poolakas Tomas Portyk kaotas Riiberile nelja minuti ja 48 sekundiga ning jäi Ilvesest minuti ja 36 sekundi kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles