Kontaveit tõusis maailma edetabelis võimsalt, Kanepi tagasi esisajas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Andy Brownbill/AP/SCANPIX

Austraalia lahtistel karjääri jooksul esimest korda suure slämmi turniiril veerandfinaali jõudnud Anett Kontaveit tegi naiste tennise maailma edetabelis märkimisväärse tõusu, kui kerkis üheksa kohta 22. positsioonile. 

Kontaveidi karjääri parim koht pärineb eelmise aasta aprillist, kui ta oli 14. kohal. Veel mullu septembris oli eestlanna maailma edetabelis 19. positsioonil, kuid seejärel sai ta vigastada, mistõttu ei osalenud hooaja lõpus ühelgi turniiril. 

WTA edetabeli esimeses otsas tegi suurima tõusu Austraalia lahtistel finaali jõudnud Garbine Muguruza, kes kerkis 32. kohalt 16. tabelireale. Maakera kuklapoolel võidutsenud Sofia Kenin parandas oma positsiooni kaheksa koha võrra ning on alates sellest nädalast maailma seitsmes reket. 

Edetabelit juhib jätkuvalt austraallanna Asleigh Barty. Teiseks tõusis rumeenlanna Simona Halep, kes möödus tšehhitar Karolina Pliškovast. 

Esisajas kinnitas taas kohta ka meie teine reket Kaia Kanepi, kes tõusis viis kohta 96. positsioonile. Ülejäänud eestlannad: 553. Jelena Malõgina (+15) ja 941. Katriin Saar (+57). 

Meeste edetabelijuhiks tõusis Austraalias triumfeerinud Novak Djokovic. Senine esireket Rafael Nadal jätkab teisena, kolmandalt kohalt võib leida vanameister Roger Federeri. Australian Openil finaali jõudnud Dominic Thiem tõusis ühe koha võrra neljandaks. 

Meie parima meestennisisti Jürgen Zopi võib leida 505. kohalt (-64). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles