Politseiga kakelnud poksitšempion võis purustada oma olümpiaunistuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Georgi Kušitašvili.
Georgi Kušitašvili. Foto: Instagram @georgii_kushitashvili

Mullu poksi MMil veerandfinaali jõudnud kahekordne Venemaa meister Georgi Kušitašvili sattus nädalavahetusel pahuksisse ametivõimudega, mistõttu ei pruugi ta Tokyo olümpiale enam peale saada. 

24-aastane Kušitašvili oli ööl vastu pühapäeva koos semuga parajasti kõndimas Moskva tänavatel, kui ühel hetkel politseid märkas ja kärmelt peitu puges. Tema õnnetuseks märkasid korrakaitsjad seda üritust ja läksid varjunud kodanikke lähemalt uurima. 

Kui politsei küsis meestelt dokumente, otsustas kuni 81 kilogrammiste meeste seas poksiv Kušitašvili rusikakangelaseks muutuda ning virutas ühel mundrikandjal nina veriseks. Minema ta siiski ei pääsenud ja pärast seda väänati Burjaatia juurtega poksisangar pikali. Läbiotsimisel leiti Kušitašvili taskust ka väike kogus kokaiini. 

Oma matsliku käitumisega võis Kušitašvili vee peale tõmmata oma Tokyo olümpia unistusele. Nimelt viibib ta praegu arestikambris, kuid olümpia kvalifikatsiooniturniir toimub juba märtsi keskel Londonis. 

Talle esitati süüdistus nii narkootikumide omamises kui ka kinnipidamisel vastupanu osutamises. Esimene istung leiab aset esmaspäeval. Ainuüksi politseiniku ründamine on Venemaal väga tõsine kuritegu, mille eest võidakse süüalune reaalselt trellide taha saata. 

Venemaa Poksiliidu peasekretär Umar Kremlev sõnas uudisteagentuurile Tass, et nemad asuvad asja lähemalt uurima töönädala alguses. «Kui nad tõepoolest rikkusid reegleid, siis tuleb neid ka karistada,» lisas Kremlev oma arvamuse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles