Venelasest kolmekordne maailmameister jäi vahele kasvuhormooni tarvitamisega (2)

Postimees Sport
Copy
Biljal Mahhov punases vormis.
Biljal Mahhov punases vormis. Foto: Paul Sancya/AP

Venemaa vabamaadleja Biljal Mahhovi dopinguproov osutus positiivseks ja sealt leiti kasvuhormooni. Nõnda said jätku dopingujamad meie idanaabrite juures.

Venemaa maadlusliidu president Mihhail Mamiašvili kinnitas, et selline vahejuhtum on toimunud ning et sellega seotud dokumendid on jõudnud tema lauale. «Mahhovit süüdistatakse dopingu kasutamises ja nüüd tuleb sellega tegeleda. Pärast ametliku kinnituse saamist kohtusin ka sportlase endaga ja olukord pole rõõmustav,» rääkis Mamiašvili.

President kinnitas ka, et Mahhov ei lükka ümber kasvuhormooni kasutamist, kuid väidetavalt jõudis see tema kehasse juhuslikult. 

Mahhov võitis 2012. aasta Londoni olümpiamängudelt kuni 120 kg kaaluvate meeste seas hõbemedali. Lisaks sellele on tal auhinnakapis veel maailmameistritiitel aastatest 2007, 2009 ja 2010. 

Venemaa spordile teevad sellised vahejuhtumid suurt kahju, sest riigi sportlasi ei lubata praeguse seisuga järgmise nelja aasta jooksul ühelelgi suurvõistlusele. Lisaks ei saa nad korraldada ühtegi suurvõistlust. WADA otsus on kohtusse antud, kuid praegu pole teada, millal ja millised tulemused sealt tulevad. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles