Rootsi MM-ralli saatus on endiselt lahtine

Copy
Rootsi ralli võib toimuda lühendatud kujul.
Rootsi ralli võib toimuda lühendatud kujul. Foto: Jarno Saari / Twitter

Järgmise nädala lõpus peaks toimuma Rootsi MM-ralli, kuid, kas ja mis kujul võistlus peetakse, pole endiselt selge.

Esialgu pidid Rootsi ralli korraldajad emaspäevaks otsustama, MM-etapi saatuse. Soome ralliajakirjaniku Jarno Saari sõnul lükati otsuse tegemine tänaseks, kuid konkreetseid vastuseid ei antud endiselt. Kindel on vaid see, et ära jääb Historic autode võistlus. 

«Võistluspiirkonnas on lund sadanud, ent hooajale mittevastav soe ilm ja prognoosid näitavad, et rajad ei pruugi võistlustingimustele vastata. Üritame koostöös tiimide ja FIA-ga lahenduse leida,» seisab ametliku teates. 

«Anname endast kõik, et saaksime võistluse läbi viia. Jälgime pidevalt ilmaennustust ja rajaolusid, sel nädalal tuleb kindlasti lõplik otsus langetada,» lisas ralli tegevdirektor Glenn Olsson.

Õhus on variant, et Rootsi etapp peetakse lühendatud kujul. «Kuulsin usaldusväärselt allikalt, et korraldajad valmistuvad plaan B-ks, mis tähendaks, et ralli sõidetakse lühendatud kujul. Pärast plaan B valmimist teevad FIA ja korraldajad otsuse,» kirjutas Saari.

Näiteks 2016. aastal jäeti lumepuuduse tõttu Rootsi rallil ära üheksa kiiruskatset, mis tähendas, et kokku sõideti vaid 12 katset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles