Põhja-Makedoonia korvpallikoondise peatreener: olen Eesti mängijatega kursis, kuid nende taktikast ei tea midagi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Aleksandar Todorov.
Aleksandar Todorov. Foto: Robert Spasovski/aba-liga

Eesti korvpallikoondis alustab 2021. aasta EM-valiksarja 20. veebruaril võõral väljakul Põhja-Makedoonia vastu. Mõlema satsi ümber keerleb parajalt küsimärke, sest tsüklit alustatakse uue peatreeneriga.

Põhja-Makedoonia ohjad sai eelmise aasta lõpus enda kätte kohalik mees Aleksandar Todorov. Üleliia särav 46-aastase treeneri CV pole, kuid lisaks kodumaa klubidele on õnnestunud kätt proovida ka Bulgaarias ja Rumeenias, rahvuskoondist ta varem juhendanud pole.

«Jälgin kõigi potentsiaalsete kandidaatide mänge. Esialgne nimekiri selgub pärast 7.-8. veebruari, mil kohalikus liigas algab paus,» sõnas Todorov Nova Makedonijale. «Praegu paistavad mulle teistest rohkem silma 15 mängijat, aga mõned dilemmad vajavad veel lahendamist.»

Identselt Eesti koondise värskele lootsile Jukka Toijalale teeb ta rahvusesinduse debüüdi 20. veebruaril. Muide, soomlane pole Todorovile sugugi võõras tegelane.

«Eestlase kohta on meil enam-vähem info olemas. Olen nende mängijaid skautinud, aga kahjuks puudub meil taktikaline pool, sest nad pole Toijala käe all veel mänginud,» arutles Põhja-Makedoonia peatreener.

«Samas tean Toijalat hästi ajast, mil ta juhendas Rumeenias Bukaresti Steauat. Lisaks jälgisin Soome koondise tegemisi (Toijala oli seal abitreener - toim.), kus mängiti pigem lühikeste meestega ja kiiret korvpalli. Siiski ei saa sellest praegu suuri järeldusi teha.»

20. veebruari matšis on stardipositsioonid võrdsed, sest ka Eestil puudub ülevaade Todorovi juhitavast Põhja-Makedooniast. Lisaks kuuluvad gruppi Venemaa ja Itaalia, kes on korraldajana juba finaalturniiri koha kindlustanud. Ülejäänud triost pääseb marjamaale kaks. 

«See on väga tähtis mäng. Üks pool on korvpallialane, teine mentaalne. Peame olema valmis ühtse rusikana võitlema. Me ei saa mängu liiga keeruliseks ajada, sest kolme päevaga pole see võimalik,» ütles Toijala eelmisel nädalal Postimehele. 

Põhjalikku intervjuud Toijalast saab lugeda SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles