Klæbo vanaisa lapselapse rumalast vigastusest: vihastamine ei aita

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Johannes Høsflot ja Kåre Høsflot Klæbo.
Johannes Høsflot ja Kåre Høsflot Klæbo. Foto: FREDRIK VARFJELL/imago/Bildbyran

Norra murdmaasuusataja Johannes Høsflot Klæbo murdis poksimasinat lüües sõrmeluu ning peab Faluni MK-etapi vahele jätma. Võimalik, et norralane jääb eemale ka Ski Tourist, mis oli tema selle hooaja üks põhieesmärke. Klæbo vanaisast treener Kåre Høsflot lapselapse vigastuse tõttu vihane ei ole.

«Vihastamine ei aita kaasa. Peaksime pigem võtma seda kui õppetundi. Loodetavasti saab ta Ski Touril ikkagi võistelda,» sõnas vanaisa Klæbo NRK-le.

«Esmalt on mul muidugi temast kahju. Kõik sellised juhtumid on ebavajalikud. Ta on võistlushimuline noormees ning antud juhul sai see temast võitu,» jätkas treener.

Klæbo sõnul käis ta sõpradega bowlingut mängimas, kui nägi siis poksimasinat. Temas lõi välja võistlushimu ning ta otsustas sõpradega oma löögi tugevuse proovile panna. Paraku ei tabanud norralane oma teisel löögil poksikotti täpselt ning lõi rusika täiest jõust vastu kõrval asunud rauast masinat.

Norra suusakoondise treener Eirik Myhr Nossum loodab, et Klæbo võtab juhtunust õppust. «Ma ei taha, et sama asi korduks järgmisel kolmel aastal, mil erinevalt tänavusest hooajast on kavas tiitlivõistlused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles