Blogi ⟩ Eesti kaotas väga võitlusliku Fed Cupi avalahingu Kreekale

Postimees Sport
Copy

Eesti naiste tennisekoondis alustab täna kodust Fed Cupi, kui kell 16 algab lahing esinumbrita Tallinnasse tulnud Kreekaga.

Üksikmängud:

Jelena Malõgina - Valentini Grammatikopoulou 4:6, 6:4, 6(8):7
Anett Kontaveit - Despina Papamichail 3:6, 6:3, 6:0

Paarismäng:

Malõgina/Kontaveit - Grammatikopoulou/Papamichail 3:6, 6:4, 2:6

Enne mänge:

Võistluspäeva alustatakse kahe üksikmänguga, millest esimeses lähevad vastamisi koondiste teised numbrid. Kuidas naiskondade kaptenid oma kaardipaki reastanud on, pole praegu selge. Õhtu lõpetab paarismäng.

Taas ei esinda Eestit Kaia Kanepi (WTA 96.) - ta mängis Fed Cupil viimati 2015. aastal -, küll on aga kohal Austraalia lahtistel veerandfinaali jõudnud Anett Kontaveit (WTA 22.).

Lisaks Eesti esireketile on kapten Märten Tamla valikus Jelena Malõgina (WTA 553.), Katriin Saar (WTA 941.) ning maailma edetabelikohata Valeria Gorlatš ja Saara Orav.

Kreeka peab hakkama saama Maria Sakkarita (WTA 21.), mistõttu on nende esinumbriks maailma 248. reket Despina Papamichail. Talle on abiks Valentini Grammatikopoulou (WTA 280.), 15-aastane Dimitra Pavlou ja kõigest 14-aastane Michaela Laki.

Seega näib loogiline, et üksikmängudes saadavad hellenid lahingusse Papamichaili ja Grammatikopoulou ning eestlased Kontaveidi ja Malõgina. Kes aga kelle vastu madistab, saab selgeks enne kohtumiste algust.

Eesti ja Kreeka alagrupikaaslasteks on Austria ja Itaalia, teise grupi moodustavad Horvaatia, Bulgaaria ja turniiri suurfavoriit Ukraina. Mängud toimuvad Tallinki Tennisekeskuses, homme ja ülehomme kohtuvad meie naised vastavalt Itaalia (koondise esinumber WTA 94., kõige kehvema edetabelikohaga WTA 153.) ja Austriaga (esinumber WTA 139., kõige kehvema edetabelikohaga WTA 869.).

Koondised pallivad Euro-Aafrika tsooni I tugevusgrupis ning mängud kestavad kuni kolm setti. Alagruppide kaks paremat kohtuvad laupäeval (A-grupi võitja B-grupi teisega ja vastupidi) ning selgitavad kaks Maailmaliiga üleminekumatšidele pääsejat. Alagruppide viimased kohtuvad omavahel, kus saab selgeks, kes langeb II tugevusgruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles