Esmakordselt korvpallikoondise kandidaatide sekka pääsenud noormängija tegi Itaalias karjääri parima esituse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy

Itaalia korvpalli esiliigas oli võidukas Kaspar Treier ja Mikk Jurkatamme koduklubi Ravenna, kuid Rain Veideman ja Roma Eurobasket pidid vastu võtma järjekordse kaotuse.

Ravenna on tegemas suurepärast hooaega: neli vooru enne põhiturniiri lõppu hoitakse 18 võidu ja nelja kaotusega idadivisjoni liidrikohta. Viimati alistati võõral väljakul kindlalt 88:66 Roseto Sharks.

Kui reeglina on meie meestest uhkem statistikarida Treieril, siis seekord läks vastupidi. 16 minutit platsil viibinud Jurkatamm viskas 13 punkti (kolmesed 4st 2, kahesed 1st 1, vabavisked 7st 5), mis tähistab ka tema Itaalia esiliiga tippmarki. Teist hooaega Ravennas toimetav 19-aastane tagamängija kuulus esimest korda ka Eesti korvpallikoondise 24 kandidaadi hulka, ent 16 sekka ei mahtunud. 

Küll aga peaks rahvusesinduses olema tänavu olulises rollis Treier, kes viimases liigamängus piirdus nelja punkti ja viie lauapalliga. Hooaja lõikes on aga 20-aastase ääremängija näitajad igati korralikult: keskmiselt 21 minutit, 9,6 punkti ja 4,6 lauapalli. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Nõnda edukalt ei lähe aga Veidemani koduklubil, eile kaotati kodusaalis 66:78 Latinale. Seitsme võidu kõrvale 15. kaotuse saanud Roma hoiab läänedivisjonis 14 tiimi konkurentsis 12. kohta. 

Vaatamata kaotusele tegi meie mees resultatiivse partii. Veidemani arvele jäi 35 minutiga 21 punkti (kolmesed 4st 2, kahesed 12st 5, vabavisked 6st 5). Ka tema mahtus Eesti korvpallikoondise 16 kandidaadi sekka. 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles