Tommi Mäkinen: Latvala võib vabalt Rootsi ralli võita

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jari-Matti Latvala (vasakul) ja Tommi Mäkinen 2018. aastal.
Jari-Matti Latvala (vasakul) ja Tommi Mäkinen 2018. aastal. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Tänavuseks hooajaks täiskohaga tööst ilma jäänud Jari-Matti Latvala osaleb tuleval nädalal Rootsi rallil Toyota Yarise WRCga. Tiimipealik Tommi Mäkinen on võistluse eel enesekindel. 

Rootsi ralli on Toyotadele olnud õnnelik paik, viimasest kolmest korrast on nad seal võitnud kahel. Mullu oli kiireim Ott Tänak, 2017. aastal Latvala. Neist viimast ennustab Mäkinen ka sel aastal suurde mängu.

Huvitav on tõik, et kuigi Latvala osaleb WRC arvestuses, ei tooks ta edu korral tiimile MM-sarja punkte. Põhjus peitub selles, et ta rendib oma rahaga Toyota masinat Latvala Motorsporti firma alt. 

«Meie masinaga sõidab must hobune. Jari-Matti on tuttavas keskkonnas ja harjumuspärase autoga. Võib vabalt juhtuda, et Rootsi ralli võidab mees, kes MM-sarja punkte ei teeni,» sõnas Mäkinen YLE-le. 

Tiimipealik leidis võimaluse kritiseerida ka konkurente Hyundaist, kes otsustasid viimasel hetkel olulise vangerduse teha. Pärast Monte Carlo rallit selgus, et Rootsis sõidab Sebastien Loebi asemel Craig Breen.

«Mulle tundub, et see ei pruugi väga sportlik käitumine olla. Pigem natuke hullumeelne,» arutles Mäkinen. 

Tõsi, kuigi Latvala on üks vähestest, kes Rootsis tuttava autoga kihutada saab, siis Hyundai sai juba väikese eelise. Nimelt otsustas Toyota ära jätta Rootsi ralli testi, samal ajal kui Ott Tänak, Thierry Neuville ja Breen i20 masinaid katsetavad. 

Tuleval nädalal peetava Rootsi etapi täpne ajakava pole paigas, kuid võistlus peaks toimuma 13.–16. veebruarini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles