«Meil polnud plaanis mingit üritust korraldada, vaid Tartus oli lihtsalt väga kehv skatepark.»

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Risto Kalmre on koos kolleegidega aasta aega vaeva näinud, et järjekordse Simple Sessioniga maha saada.
Risto Kalmre on koos kolleegidega aasta aega vaeva näinud, et järjekordse Simple Sessioniga maha saada. Foto: Madis Veltman

Selle eest, et ekstreemspordiüritus Simple Session tänavu oma 20 aasta juubelit tähistab, tuleb ennekõike kätt suruda ürituse peakorraldajatel: vendadel Mario ja Risto Kalmrel ja Piret Kullil. Tänusõnad tuleb öelda ka Euroopa Parlamendi liikmele Andrus Ansipile ja mitmetele firmadele, kes kõik aastate jooksul hakkamist täis noori nõu ja jõuga toetanud. Aga kõigest järjekorras.

Nagu vennad Kalmred intervjuudes korduvalt on öelnud, oli 90ndate lõpus Eestis umbes-täpselt kümme BMX-ratturit ja 20 rulatajat. Kuidas siis ikkagi juhtus, et selliselt olematult kandepinnalt ehitati maailmas kõva mainega võistlus?

Nooruses suusatrennis käinud Risto ekstreemspordihuvi sai alguse lumelauast, kuid keskkoolivahetusega tekkisid tal uued semud, mistõttu andis ta sõrme BMXile. 90ndate lõpus polnud Tartus aga mingeid tingimusi trikkide harjutamiseks, mistõttu panid hakkajad noored pead tööle. «Meil polnud plaanis mingit üritust korraldada, vaid Tartus oli lihtsalt väga kehv skatepark. Eestis tervikunagi polnud väga midagi,» meenutab Risto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles