Argentina sööduvõlur oli lähedal Euroliiga imetabasele rekordile

Henry Lääne
Copy
Facundo Campazzo mängus CSKAga, teda ajab taga Darrun Hilliard.
Facundo Campazzo mängus CSKAga, teda ajab taga Darrun Hilliard. Foto: Mikhail Japaridze/Mikhail Japaridze/TASS

Madridi Real alistas korvpalli Euroliigas ülivõimsa kolmanda veerandaja toel 103:97 Berliini Alba. Lõpptulemusest, mis on tabeliseisu vaadates loogiline, rohkem räägitakse aga Hispaania klubi rünnakute dirigendi Facundo Campazzo sooritusest.

Nimelt jagas argentiinlasest mängujuht tervelt 19 resultatiivset söötu, tõustes ühele pulgale Stefan Joviciga. 20 või enamat korviga lõppenud passi pole Euroliigas keegi jaganud.

Campazzo teenis mänguaega 27 minutit ning lisas söötudele kümme punkti ja kolm lauapalli. Ta tegi vaid kolm pallikaotust. Tõsi, 2015. aasta sügisel rekordit püstitades kaotas Jovic palli vaid ühe korra.

Sealjuures oli märkimisväärne ka Reali ja Alba lahingu kulg. Hispaanlased võitsid avaveerandi 41:25, kuid kaotasid teise 9:35. Kolmas neljandik võideti taas suurelt – 29:11.

Tulise lahingu pidasid ka Istanbuli Anadolu Efes ja Kaunase Žalgiris, kes on viimasel ajal olnud Vana Maailma tugevaimas klubisarjas võimsas hoos, sest enne kohtumist Efesiga oldi võidetud viimasest kaheksast Euroliiga matšist tervelt kuus.

Istanbulis tegi Leedu au ja uhkus hea alguse, minnes 8:0 juhtima. Õige pea seis aga võrdsustus, poolajapausile mindi Šarunas Jasikeviciuse hoolealuste 43:40 eduseisus.

Kolmanda veerandaja teises pooles haaras Žalgiris üheksapunktilise edu. Suure rahaga kokku pandud Efes võttis seepeale jalad kõhu alt välja, vähendades vahe enne viimast veerandaega kahele silmale.

Sealjuures tuleb märkida, et Žalgiris oli kolmepunktijoone tagant suurepärases hoos – kolme veerandajaga tabati 20 kaugviskest suisa 14 ehk 70 protsenti.

Viimasel neljandikul oli Efes parem. See võideti 33:26 ning kogu kohtumine 96:91. Üleplatsimehena tõi türklaste Shane Larkin 25 punkti, Žalgirise parim oli 22 silmaga Zach LeDay.

Lahingu lõpusireeni kõlades oli Žalgiris kolmepunktijoone tagant tabanud 31 üritusest 19 ehk 61,3 protsenti – imeline tabavus! Muide, teist mängu järjest jäi Žalgirise ridadest vigastusega eemale üks põhimehi Jock Landale.

Kolmandas seni lõppenud 24. vooru kohtumises alistas Piraeuse Olympiacos koduväljakul 72:59 teise järjestikuse kaotuse saanud Moskva CSKA.

Euroliiga tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles