Blogi ⟩ Kalev kaotas lähikonkurent Jenisseile tähtsa mängu

Postimees Sport
Copy

Korvpalli VTB Ühisliigas külastas BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond Krasnojarski Jenisseid ja pidi kaugel Siberis võtma vastu 73:86 kaotuse. Võitlus play-off-koha pärast muutus raskemaks, kuid jätkub. 

Kalev juhtis pärast esimest veerandit 26:22, kuid teisel perioodil jäädi korvidieedile ja võõrustajad haarasid initsiatiivi. Poolajaks juhtis Jenissei vaid 40:37, kuid 30:18 lõppenud kolmanda veerandiga kruviti vahe juba soliidseks (70:55). Kalev võitles lõpuni, korra saadi kaotusseis seitsmele punktile, kuid enamaks jaksu polnud.

Kalev, Jenissei ja Permi Parma jagavad nüüd 7 võidu ja 9 kaotusega 5.-7. kohta. Zielona Gora saldo on 7-10, astanal 6-8, Peterburi Zenidil ja Nižni Novgorodil 6-9.

Täna peetakse veel kolm mängu: Astana - CSKA, Himki - Nižni Novgorod, Lokomotiv-Kuban - Zenit.

Enne mängu:

Detsembri alguses õnnestus Kalevil kodusaalis Siberi klubi võita ning haavatavad on nad praegugi. Eesti meisterklubi tuleb mängule kahe järjestikuse võidu pealt, Jenissei on aga kaotanud viis mängu jutti, viimati jäädi kodus 83:85 alla Permi Parmale.

Liigatabelis lahutab kaht meeskonda aga kõigest üks võit. Kalev (7 võitu, 8 kaotust) hoiab viiendat kohta, Jenissei (6-9) on 11. real. See tähendab, et võitlus on väga tihe ning iga mäng omab ülisuurt tähtsust. 

Kalevil on mängu eel ka väikeseid muresid: neljapäeval ei teinud Eesti-Läti liigas vigastuse tõttu kaasa Martin Dorbek ja Michael Finke. Mõlemad sõitsid Venemaale kaasa, ent nende osalemine selgub vahetult enne matši, kirjutab klubi koduleht. 

Krasnojarsk on meie jaoks kõige kaugem peatuspaik, asudes ligi 5000 km eemal Siberis. Jenissei koduväljak, Arena Sever mahutab 4000 inimest, kuid keskmiselt külastab mänge 1801 pealtvaatajat. Kogu liigas annab see Kalevi (1346) ees 10. koha.

Eesti meisterklubi jätkab pikka välismängude seeriat. 2. veebruaril alistati Peterburis kohalik Zenit, täna külastatakse Jenisseid, neljapäeval Moskva CSKA-d, 29. veebruaril Kaasani Unicsit ning 8. märtsil Nur-Sultani Astanad. Järgmine kodumatš toimub 12. märtsil Krasnodari Lokomotiv Kubani vastu. 

Kogu mäng järelvaadatavana:

Vaata kohtumist tutvustavat videoklippi:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles