Šarunas Jasikevicius kritiseeris teravalt kohtunikke: ma ei karda trahve, pean oma meeste eest seisma

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Šarunas Jasikevicius.
Šarunas Jasikevicius. Foto: Claudio Grassi/Lapresse/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Korvpalli Euroliigas tegi Kaunase Žalgiris võõral väljakul elu kibedaks tabeli liidril Istanbuli Anadolu Efesil, ent pidi ikkagi vastu võtma 91:96 kaotuse.

Veel 5.24 enne lõpuvilet juhtis minimaalselt Leedu klubi, ent seejärel rebisid võõrustajad mõne punktiga ette ja hoidsid vahet lõpuni. Otsustavatel hetkedel tegid kohtunikud nii mõnegi kaheldava otsuse. Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius on kindel, et tema tiimi ei koheldud õiglaselt.

«Mängisime Larkini (Shane Larkin, Efesi liider - toim.) vastu agressiivselt, kohati läksime talle kahekesi peale. LeDay tegutses kaitse väga hästi. Paljudes olukordades puudus kohtunikel meie vastu austus. Lekaviciuse (Žalgirise mängujuht - toim.) kasuks ei vilistatut ainsatki sellist viga nagu Larkini puhul. Tuleb paraku leppida, et üks on superstaar, teine alles tõusev tegija,» sõnas Jasikevicius Leedu meediale.

Ta jätkas: «Ma olen nõus, et väga tähtsal hetkel (Žalgirise pallur Nigel Hayes seisis korvi lähistel, kui Anadolu poolelt Chris Singelton koos veaga palli korvi toimetas - toim.) oli viga, aga mitte kaitsjale, vaid ründajale. Lisaks, 95% juhtudes on mulle vilistatud tehniline viga õigustatud. Aga sel korral kukkus mul lihtsalt tool ümber. Sealt punktist sõitiski meie rong minema.»

Tõsi, Singletoni 2+1 rünnakut eel, 3.05 enne lõpuvilet, millele järgnes kohe ka peatreeneri tehniline, oli Anadolu edu vaid 78:76. Vaid mõne sekundiga kasvas vahe kuuele ja seda Žalgirisel enam kinni lappida ei õnnestunud. 

«Kõik on üsna selge - mängisime Istanbulis kohaliku meeskonna vastu. Sellisest ülekohtust tuleb rääkida. Ma ei karda trahve, pean oma meeste eest seisma,» resümeeris Jasikevicius. 

Vaatamata kaotusele väärib Žalgiris kiitust, sest pärast kehva hooaja starti on reele saadud. Eile anti kõva lahing Euroliiga liidrile, eelnevalt võideti kolm mängu järjest. Eelkõige on paranenud ründemäng.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles