Tänak Rootsi ralli eel: tunnen end iga päevaga paremini, saime Montest väga kasuliku õppetunni

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Autoralli MM-sarja debüüt Hyudai roolis lõppes Ott Tänaku ja Martin Järveoja jaoks ootamatult vara, sest Monte Carlos sõideti neljandal kiiruskatsel rajalt välja. Rootsi etapi eel on saarlane siiski positiivne.

«Pärast Montet olen end iga päeva üha paremini tundnud. Saime sealt väga kasuliku õppetunni: teame nüüd, et igal korral peame uue lõigu läbimisel keskenduma oluliselt rohkem kui varem,» sõnas Tänak Hyundai tiimi pressiteates.

«Rootsi rallil võistlemine on alati eriline, eriti, kui olud on jäiseid ja lumised. Meile on väga tähtis teenida mõned punktid ja samm-sammult edasi minna. Oleme esimest korda Hyundaiga lahtisel pinnasel, aga loodetavasti suudame hea tulemuse teha.»

Eelmisel aastal õnnestus Tänakul Rootsi ralli Toyotaga võita, tunamullu triumfeeris Hyundaiga Thierry Neuville. 

Vaata, kuidas Tänak-Järveoja Rootsi ralliks testisid:

Neuville mõtted võistluse eel: «Ideaalne Rootsi ralli näeb ette palju lund, üüratuid lumevalle, väga jäiseid teid. Nendes oludes oleme väga enesekindlad ja võime auto viimasele piirile viia. Kui tee on jäätunud, loovad piikrehvid suurepärase pidavuse, mis annab võimaluse väga kiiresti sõita. Kui lund on vähem, muudab see kogu võistlust.»

Lühendatud kujul Rootsi ralli toimub 13.-16. veebruarini, täpse ajakavaga saab tutvuda SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles