NIMEKIRI ⟩ Need 20 Eesti parimat BMX-ratturit ja rulatajat kaitsevad Simple Sessionil kodumaa au

Postimees Sport
Copy
Andres Lainevool, Aleksandr Tubin ja Martti Lainevool
Andres Lainevool, Aleksandr Tubin ja Martti Lainevool Foto: Simple Session

Sel nädalavahetusel, 8. ja 9. veebruaril Saku Suurhallis toimuval Simple Sessionil saab X-mängude medalistide ja maailma tuntuimate rulatajate ja BMX-ratturite kõrval kaasa elada ka Eesti sportlastele. Eestlased asuvad võistlustulle juba homme kell 11 hommikul ning võistlus kestab 22ni õhtul.

Kaks kümnendit tagasi Tartust väikse nišifestivalina alguse saanud Simple Session on aastate jooksul kujunenud üheks tähtsaimaks rulatajate ja BMX-ratturite mõõduvõtaks maailmas. 20. sünnipäeva raames saab Suurhallis näha rulatajaid ning BMX-rattureid enam kui 30st riigist. Nende kõrval saavad igal aastal oma võimaluse mõõtu võtta ka Eesti ning naaberriikide talendid – nii on koos võistlusega üles kasvanud terve põlvkond uusi sportlasi.

Suurvõistluse korraldaja Mario Kalmre sõnul on neile endalegi üllatus, et Simple Session juba oma 20. sünnipäeva tähistab, sest algas ju kõik siiski aastal 2000 väiksemõõtmelise rulapargiavaüritusena ning toona liigselt pikki tulevikuplaane ei peetud. «Tartus alustades ei osanud me isegi unistada, et ka aastakümneid hiljem selles samas festivalirütmis elame,» rääkis Kalmre ning kutsus kõiki Suurhalli võistlusele maailma tippudele ja ennekõike muidugi eestlastele kaasa elama. «Aastad on näidanud, et ühte ja konkreetset n-ö profiili Sessioni külastaja kohta kokku panna ei saa ning ekstreemsport on huvitav väga erineva vanuse ja elustiiliga inimestele.»

Kalmre toonitas, et vahepealsete aastatega on toimunud edasiminekuid mitte ainult Simple Sessionil, vaid kogu maailma suhtumises ekstreemsporti, sest tänavu on esmakordselt BMX pargisõit ja rulatamine ka olümpiaalad ning paljud tulevased olümpiasportlased, keda näeb augustikuus Tokyos, astuvad üles ka Tallinnas. 

Kuigi ükski Eesti rulataja või BMX-rattur olümpiale tänavu veel minemas ei ole, siis lootusetuks Kalmre olukorda ei pea. «Juba järgmistel olümpiamängudel Pariisis loodame Eesti poisse ja tüdrukuid võistlemas näha,» on Kalmre optimistlik.

Simple Sessionil asuvad Eesti au sel nädalavahetusel BMX tänavasõidus kaitsma Tauno Krüüts, Morten Tomson, Andreas Taru ning eelmisel aastal kategooria parima eestlasena tulemuse kirja saanud Martti Lainevool.

BMX pargisõidus võistlevad Eesti eest Andres Lainevool, Kristen Põder, Kert Avarsalu, Janek Markovski, Talis Viirpalu ja mulluse parima eestlasena lõpetanud Roomet Säälik.

Rulatajatest sõidavad Eesti lipu all Raul Urberg, Rain Lindemann, Romario Siimer, Allan Raudsepp, Tim Prozorov, Andris Kaldvee, Aleksandr Tubin, Siim Sild, Jeremy Vaask ning möödunud aasta Simple Sessioni parim eestlane, rulataja Meelis Erm.

Vaata võistlejate profiile ja tutvu nende saavutustega siin.

Simple Session 20 toimub 8.–9. veebruarini Saku Suurhallis. Põhivõistlusest võtab kokku osa ligi 180 rulatajat ning ratturit 34 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Põhivõistlused avab laupäev, 8. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMX-kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. 9. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejad, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Üle mitme aasta on tänavu esindatud Simple Sessionil ka naiste BMX-distsipliin.

Juubelihõngu lisab sündmusele ka fakt, et tänavu püstitatakse Saku Suurhalli läbi aegade suurim ja mitmekülgseim võistluspark, mis oma keerukuses pakub väljakutseid nii rulatajatele kui ka trikiratturitele.

Piletid on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles