BLOGI ⟩ Eesti alistas Austria, tõusis alagrupis teiseks ja pääses play-off-matšile!

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit Fed Cupil.
Anett Kontaveit Fed Cupil. Foto: Tairo Lutter

Tallinnas peetaval tennise Föderatsiooni karikavõistluste Euro-Aafrika tsooni esimese grupi turniiril alistas Eesti naiskond Austria 2:1. Et Kreeka kaotas Itaaliale 0:3, tähendas see, et Eesti tõusis alagrupis teiseks ja pääses homsesse play-off-matši.

Päeva esimeses duellis alistas Elena Malõgina (WTA 553.) 7:6 (5), 6:2 Melanie Klaffneri (WTA 525.). Teises lahingus kindlustas Eestile matšivõidu Anett Kontaveit (WTA 22.), võites 6:1, 6:2 Julia Grabherit (WTA 221.). Et meie paarismängu eel selgus juba asjaolu, et Kreeka on kaotanud Itaaliale 0:3, muutis see viimase kohtumise tabeli seisukohalt tähtsusetuks. Paarismängus tulid väljakule Valeria Gorlatš ja Saara Orav, kes pidid tunnistama Melanie Klaffneri ja Sinja Krausi 6:2, 4:6, 6:0 paremust.

Enne matši:

Eesti kaotas kahes esimeses voorus nii Kreekale kui ka Itaaliale 1:2, mõlemal korral tõi võidupunkti Anett Kontaveit üksikmängus. Austria jäi Itaaliale alla 0:3, kuid võitis Kreekat 2:1. Kui Eesti alistab täna Austria ning Kreeka jääb alla Itaaliale, võidab Itaalia alagrupi täiseduga, kuid ülejäänud naiskonnad saavad ühe võidu. Siis otsustavad paremusjärjestuse juba lisanäitajad. Seega on eestlannadel võimalik saada alagrupis ka teine ja kolmas koht.

Kaotus Austriale jätaks meid igal juhul neljandaks, mis tähendaks homme väljalangemismatši teises alagrupis viimaseks jäänud Bulgaariaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles