Super! Katrina Lehis võitis Barcelona MK-etapi! (1)

Postimees Sport
Copy
Katrina Lehis.
Katrina Lehis. Foto: Tairo Lutter

Epeevehklemise MK-karussell on sel nädalavahetusel Hispaanias Barcelonas, kus on stardis ka eestlannad, kes osalevad nii individuaal- kui ka naiskonnavõistlusel. Turniir algas Eesti jaoks suurepäraselt, sest individuaalvõistlusel võttis esikoha Katrina Lehis.

Finaal: 

Katrina Lehis oli finaali esimeses perioodis prantslanna Alexandra Louis Marie vastu kindlalt domineerivam pool ja proovis torkeid leida nii kätte, kehasse kui ka jalgadesse. See tõi ka edu, sest stabiilselt hoidis ka punktilist eduseisu. Avakolmandik lõppes eestlanna 4:3 võiduga. 

Järgmisel perioodil suutis Lehis oma edu veelgi suurendada. Osava tegutsemisega haaras ta 8:5 edu ja olgugi, et kohtunik karistas eestlannat taaskord kollase kaardiga, siis teda see ei heidutanud. Viimasele kolmele minutile mindi vastu Lehise 10:6 juhtimisel.

Prantslanna enam suurt muutust kohtumisse ei toonud ning Lehis võis rõõmustada. Seisuga 15:8 võitis ta finaali ja sellega ka kogu Barcelona MK-etapi! 

1/2-finaal:

Lehis alustas poolfinaali väga korralikult, kui läks kiiresti 3:1 juhtima. Venelanna suutis torke võrra kaotusseisu vähendada, kuid pärast esimest kolme minutit oli Lehis peal 4:3. Gudkova viigistas teisel kolmandikul seisu kahel korral, kuid pärast pingelist heitlust mindi viimasele perioodile vastu Lehise 6:5 juhtimisel. 

Viimase kolmandiku alguses teenis Lehis kollase hoiatuskaardi ja kiiresti viigistas venelanna ka seisu 6:6le. Minut enne kohtumise lõppu jäi Lehis 9:10 kaotusseisu ja tal tuli keerulisest olukorrast välja tulla. Seda ta ka suutis, tehes torke, millega mindi lisaajale.

Kollase kaardi tõttu teenis eelise omale venelanna ehk võitmiseks läks vaja eestlanna torget. Nõnda ka läks ja veel kuidas viimase 10 sekundi jooksul tehti kolm topelt torget, aga viimasel hetkel 2 sekundit enne lõppu sai eestlanna hakkama võimatuna tundunud ülesandega ja liikus 11:10 finaali!

Teise finalisti selgitavad Korea vehkleja Kang Young Mi ja prantslanna Alexandra Louis Marie.

1/4-finaal:

Katrina Lehis haaras veerandfinaalis itaallanna Mara Navarria vastu koheselt initsiatiivi ja hoidis paari punktilist eduseisu. Viimasel kolmandikul püüdis vastane vahet vähendada, kuid eestlanna suutis külma pead säilitada ja liigub 15:11 võiduga poolfinaali. Nelja parema hulgas läheb ta vastamisi venelanna Tatjana Gudkovaga. 

1/8-finaal:

Katrina Lehis kallutas tasavägise matši enda kasuks kolmandal perioodil, olles torgetega 15:12 parem Lõuna-Korea vehklejast Sera Songist. Lehis pääses veerandfinaali.

Beljajeva täna Hong Kongi vehkleja Vivian Kong Man Wai vastu ei saanud. Eestlanna jäi kiiresti kaotusseisu ja nõnda läks vastane 15:10 võiduga kaheksa parema sekka. 

1/16-finaal:

Katrina Lehis alistas maailma esinumbri, kogenud rumeenlanna Ana Maria Popescu 14:9 ja pääses 16 parema sekka, kus vehkleb korealanna Sera Songiga. Julia Beljajeva võitis lisaminutil prantslannat Josephine Jacques-Andre-Coquin’i 14:13 ja kohtub järgmises ringis maailma edetabelis kolmandal kohal paikneva Hong Kongi vehkleja Vivian Kong Man Waiga.

1/32-finaal:

Katrina Lehis alistas 13:12 ungarlanna Eszter Muhari ja kohtub järgmises ringis kogenud rumeenlanna, maailma esinumbri Ana Maria Popescuga. Julia Beljajeva sai 1:0 eduseisul tuneeslannalt Sarra Besbeselt loobumisvõidu ja vehkleb 32 parema seas prantslanna Josephine Jacques-Andre-Coquin’iga.

Nelli Differt kaotas prantslannale Alexandra Louis Marie’le 11:15, Irina Embrich tunnistas kolm aastat tagasi maailmameistriks kroonitud venelanna Tatjana Gudkova 8:7 paremust ning Erika Kirpu kaotas ukrainlannale Dzhoan Feybi Bezhurale 13:15.

Kvalifikatsiooniturniir:

Otse põhitabelisse pääsesid maailma edetabeli 16 paremat, kelle hulgas Eesti esindajaid pole. Kõige lähemal sellele on Katrina Lehis, kes hoiab 19. positsiooni. Erika Kirpu on 22., Kristina Kuusk 32., Julia Beljajeva 41. ja Irina Embrich 51.

Kvalifikatsioonist pääsesid põhitabelisse Lehis, Differt, Kirpu, Embrich ja Beljajeva. Lehis ja Differt olid sealjuures ainsad, kes võitsid alagrupis kõik kohtumised ega pidanud lisamatšidel vehklema. Ülejäänud Eesti vehklejad – Kuusk, Laura Kütt ja Veronika Zuikova – piirdusid seekord eelringiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles