Üllatava võimaluse saanud Tänaku tiimikaaslane: Adamo ütles, et ma teda usaldaksin

Postimees Sport
Copy
Craig Breen (paremal) ja Andrea Adamo.
Craig Breen (paremal) ja Andrea Adamo. Foto: Sander Ilvest

Craig Breen saab Rootsi MM-rallil taas võimaluse WRC-auto rooli istuda. Iirlane on Hyundaile ja selle tiimipealikule Andrea Adamole tänulik.

Breen sõnas WRC poolt tehtud Rootsi MM-ralli ametlikule eelvaatele, et võimalus Skandinaavias startida oli tema jaoks üllatav. Kui tavaliselt lepitakse sellised asjad vähemalt mitu päeva enne uudise avalikustamist kokku, siis britt sai Rootsis osalemisest teada kaks-kolm tundi enne avalikkust.

«Muidugi on see suurepärane võimalus. Ma ei teadnud täpselt, milliseks hooaeg kujuneb, aga Adamo ütles mulle, et ma teda usaldaksin. Olen seda teinud alates ajast, mil temaga esimest korda suhtlesin. Andrea ütles, et hoiab minu huve meeles ja kui mõni šanss tekib, annab ta mulle võimaluse,» rääkis Breen, kes sõidab tänavu Hyundaiga ka EM-sarjas.

Kui 2018. aastal sõitis Breen WRC-sarjas kaasa sisuliselt täishooaja, siis mullu jäi ta ripakile. Ühel hetkel korjas mehe üles Hyundai, kellega ta kihutas Soomes ja Walesis. Meie põhjanaabrite juures oli ta seitsmes, Suurbritannias kaheksas.

Ehkki ta osaleb MM-sarjas episoodiliselt, pole Breen nõus oma unistusest loobuda. «Kui tekib võmalus sõita, haaran sellest kahe käega kinni ja annan endast parima. Minu WRC-karjäär pole läbi!»

Rootsi on Breeni jaoks õnnelik koht, kuna just hooaja ainsalt talverallilt pärineb tema parim üldkoht MM-sarjas - iirlane oli tunamullu teine. Poodiumile jõudis ta ka 2016. aastal Soomes, olles kolmas.

«Mul on Rootsist ilusaid mälestusi. See on üks ralli, kus ma olen alati suutnud hästi esineda. Loodetavasti suudan taas poodiumile tõusta,» kostis Breen. 

Rootsi ralli sõidetakse 13.-16. veebruarini lühendatud kujul, kehvade talveolude tõttu on kavas vaid 11 kiiruskatset. MM-sarja liider on Hyundai piloot Thierry Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles