Video ⟩ 20-aastane Duplantis püstitas teivashüppe maailmarekordi!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Footcorner via www.imago-images.de/imago images/Beautiful Sports

Rootsi teivashüppaja Armand Duplantis näitab talvisel sisehooajal väga head minekut, kui juba teist korda nädala jooksul ületas noormees kuue meetri piiri. Nüüd õnnestus ka täistabamus ja ta ületas prantslasele Renaud Lavillenie'le kuulunud maailmarekordi ja tänasest on need numbrid kuus meetrit ja 17 sentimeetrit.

Poolas Torunis peetud kergejõustiku võistlustel oli 20-aastane rootslane taas tõmbenumber, sest vaid mõned päevad tagasi oli ta lähedal prantslasele Renaud Lavillenie'le kuuluva teivashüppe maailmarekordi purustamisele. 

Lavillenie hüppas kuus aastat tagasi Ukrainas üle latist, mis oli asetatud kuue meetri ja 16 sentimeetri kõrgusele. Täna hüppas Duplantis Poolas esmalt üle oma praegusest sisetingimustes püstitatud isiklikust rekordist, mis oli täpselt kuus meetrit ja lisas sinna ühe sentimeetri. See tähistas sisetingimustes U20 vanuseklassi maailmarekordit.

See polnud kõik, sest nüüd lasi rootslane lati panna kuue meetri ja 17 sentimeetri kõrgusele ning teisel katsel õnnestus tal see ka ületada. Nõnda kuulub temale tänasest absoluutne teivashüppe maailmarekord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles