Triumfeerinud Lehis: pidin võitu tükk aega seedima

Karl-Joosep Küngas
Copy
Katrina Lehis koos treener Nikolai Novosjoloviga.
Katrina Lehis koos treener Nikolai Novosjoloviga. Foto: Tairo Lutter

Vehklemise MK-etapp Barcelonas algas Eesti koondisele väga hästi, sest individuaalvõistlusel jäi teistele alistamatuks Katrina Lehis. Eestlanna jaoks kulges turniir raskelt, kuid ta suutis alati rahulikuks jääda.

Lehise jaoks algas turniir väga keeruliselt, kui ta napimalt ungarlannast Eszter Muharist parem oli. Selle võiduga tuli järgmises ringis vastamisi minna juba maailma esinumbriga Ana Maria Popescuga.

Olgugi, et paberil oli kindlasti favoriidiks rumeenlanna, siis Lehis teadis, millise plaaniga tuleb tema vastu vehelda. Nimelt jäi 2015. aasta MMil selles paaris peale just eestlanna. «Tegemist oli väga raske lahinguga, sest rumeenlanna on viimasel ajal väga heas hoos olnud. Ma proovisin rahulikuks jääda ja hambad ristis iga torke eest heidelda,» selgitas Lehis.

Täna oli Lehise päev, sest 14:9 võiduga läks just eestlanna 16 parema sekka. Seal oli ta üsna selgelt üle korealannast Sera Songist ning veerandfinaalis ootas teda ees seni Lehisele alistamatu olnud Mara Navarria Itaaliast.

Naised kohtusid vehklusareenil ka kaks nädalat tagasi Dohas ning toona jäi peale Saapamaa esindaja. Täna läks vastupidiselt ja seda peamiselt õigel ajal oma võimaluste kasutamise tõttu. «Ma tunnetasin täna teda hoopis teisiti. Olen temaga palju vehelnud ja teadsin, mida ta teeb. Kaitses tugevalt vehklev ja jalgadesse torkava itaallanna vastu tabasin väga hästi õigeid momente, mil rünnata,» tõi Lehis välja edu saladuse.

Poolfinaalis kohtus Lehis venelanna Tatjana Gudkovaga ning kaotus talle oli ainult kolme sekundi kaugusel. Õnneks suutis Lehis kõik enda kasuks pöörata, otsustava torke sooritada ja finaalikoha kindlustada. «Vehklesin temaga Sotšis toimunud laagris, kuid ta esines täna hoopis teisiti. Keerulises olukorras häälestasin end, et pean maksku, mis maksab selle võidu võtma. Nägin, et kellal oli kolm sekundit ja karta polnud enam midagi. Õnneks suutsin võidu võtta, kuid tegin selles matšis kindlasti kõige rohkem vigu.»

Finaalivõit tuli eestlannale justkui ootamatult, sest ootas pingelisemat lahingut, seda just seisu mõttes. Olgugi, et matš prantslanna Alexandra Louis Marie'ga polnud kerge, näitas tabloo 15:8 eestlanna võitu. «Võit jõudis palju hiljem kohale, tükk aega pidin seedima. Tunnen ennast väga hästi ja olen õnnelik, et suutsin kindlalt vehelda.»

Homme seisab nii Lehisel kui ka ülejäänud naiskonnal ees võistkonnavõistlus. Mingit hinnaalandust naised endale tegema ei lähe ja ootused on kõrged. «Muidu pole mõtet saali minna, kui ootuseid poleks. Kell 8.30 oleme taas valmis, kuid kindlasti saab raske olema. Proovin tänased emotsioonid homsesse kaasa võtta ja ehk on nendest abi nii endal kui ka kaaslastel,» lõpetas Lehis intervjuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles