Rovanperä: ootan Rootsi rallit väga, kuna seal saame autost palju rohkem välja suruda

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä Monte Carlos.
Kalle Rovanperä Monte Carlos. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Autoralli MM-karussell jõuab järgmisel nädalal Rootsi, kus sõidetakse keerulistest tingimustest hoolimata hooaja teine etapp. Oma esimese võimaluse WRC autoga lumisel kruusal kihutada saab ka Soome talent Kalle Rovanperä, kes ootab võistulusi suure innukusega.

Toyota meeskond tegi Rootsi ralli eel otsuse, et ei tehta ühist testiperioodi, kuna eeldati osavõistluse ära jäämist. Seda siiski ei juhtunud ning nüüd ollakse veidi keerulises situatsioonis, sest konkurendid koguvad hetkel väärtuslikke kilomeetreid.

Soomes baseeruv Toyota pidi masinat katsetama kodusel lumel, kuid Rootsis valitsevad hoopis teised tingimused. Nõnda poleks niivõrd erinevates tingumustes harjutamisel väga mõtet. Seevastu Hyundai teeb just testimisi vähese lumega tingimustes, mis tuleb väga suureks kasuks.

Kuigi Toyota sõitjad on veidi keerulises seisus, siis nende noorim sõitja Kalle Rovanperä läheb Rootsi väga suurte ootustega. «Yarisega lumel sõitmine on lihtsalt nauding. Sõitsime ühe ralli jaanuaris Lapimaal ning sellega on meil hea põhi laotatud,» selgitas noor soomlane. «Kuigi pean tunnistama, et Rootsis ootavad meid ees hoopis teised olud, kuna seal lihtsalt pole väga lund. Sellegipoolest ootan Rootsi rallit väga, kuna seal on hoopis lihtsam sõita ja saame autost palju rohkem välja suruda.»

Rootsi ralli sõidetakse juba järgmisel nädalal ja seda saab jälgida Postimehe otseblogi, -pildi ning ralliraadio vahendusel. Lisaks on mitmed ülekanded ka Kanal 2 eetris. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles