Ott Tänak: minu tausta teades pole avariid midagi uut

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Autoralli MM-sarja teise etapi, Rootsi ralli eel on Ott Tänak Monte Carlo karmi avarii seljataha jätnud. 

«Avariisid tuleb rallimaailmas ette ikka ja jälle, mõni kergem, mõni raskem. Minu tausta teades, siis avariid ei ole mulle midagi uut ja neid on ennegi ette tulnud. Kui mingi intsident on juba toimunud, siis tagantjärele seda enam muuta ei õnnestu, seega juhtunust tuleb omad järeldused teha ja tulevikus lihtsalt paremini toimetada,» ütles Tänak Betsafe´ile antud intervjuus. 

Kuigi ta avaetapilt ainsatki punkti ei teeninud, siis põhjust muretsemiseks pole. «Õnneks ühe ralli põhjal tavaliselt hooaega veel lukku ei panda, seega otsustatud ei ole veel midagi. Monte-Carlo, Rootsi aga ka Mehhiko on kõik väga spetsiifilised rallid, seega hooaja alguses pole mõtet mingeid suuri ennustusi tegema hakata,» sõnas Tänak.

Sel nädalal toimuv Rootsi ralli peetakse kehvade ilmaolude tõttu lühendatud kujul. Praegu pole veel teada, kas olud on etapile omaselt lumised või tuleb sõitjatel mudas mütata. Kõige olulisem on siiski, et võistlus toimub.

«Talv on olnud erakordselt soe ja seetõttu on korraldajad pidanud tegema tööd, et võistlus siiski võimalikult talvistes oludes toimuma saaks. Loomulikult on meie kõigi suurimaks prioriteediks ohutus ja seepärast käitume vastavalt korraldajate ja FIA poolt antud juhistele, et tagada maksimaalne turvalisus kõikidele osapooltele,» sõnas Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles