Sildaru põlvevigastusest: iga päevaga läheb paremaks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Christian Pondella/Red Bull Content Pool

USAs Dew Touril põlve vigastanud freestyle-suusataja Kelly Sildaru sõnul paraneb ta jõudsalt. «Iga päevaga läheb juba paremaks. Täna on põlv täitsa okei, aga vahepeal annab tunda,» ütles ta.

Sildaru sai vigastada eelmise nädala kolmapäeval, kui maandus Dew Touri pargisõidu treeningul hüppes nuki peale. Eestlanna põrutas mõlemat põlve ning kanda.

Kuna valu lubas tal edasi suusatada, jätkas Sildaru ka plaanipärast kava. Järgmisel päeval põrutas ta uuesti põlve ning kukkus ka võistkonnavõistluse rennisõidu soojendusel. Seetõttu tegi ta võistlussõidus ainult ühe katse ning loobus individuaalvõistlustest.

Enim tegi Sildarule valu just vasak põlv, mis vajas ristatisideme vigastuse tõttu Pyeongchangi olümpiahooajal operatsiooni.

Suurt hirmu, et vigastus võib tõsiseks osutada, 17-aastasel Sildarul polnud. «Üldiselt saab sportlane ise aru, kas tegu on tõsise vigastusega. Sain ise ka aru, et midagi hullu ei olnud. Uus-Meremaa füsioterapeut vaatas mind kohe üle ka. Teiste vigastuste riski vältimiseks otsustasin edasi mitte suusatada. Kui üks koht on valus, hakkad teisega seda kompenseerima ja nii on vigastuste risk palju suurem,» sõnas ta.

Sildaru on kontaktis olnud ka Eesti arstidega ning vajadusel läheb kodumaale naastes uuringutele. Kas ja millal see täpselt juhtub, on lahtine, sest enne Eestisse tulekut läheb Sildaru veel Prantsusmaale, kus toimuvad tema toetaja filmivõtted.

Sel hooajal sooviks Sildaru võistelda veel juunioride maailmameistrivõistlustel, ent selle võistluse toimumine on kahtluse all, sest jätkuvalt pole kinnitatud võistluste toimumiskohta ega aega. Märtsis või aprillis plaanib ta minna lumelaagrisse.

Oma hooaja esimest võistlusperioodi, kus Sildaru teenis noorte olümpiamängude kulla ning kaks Aspeni X-mängude kulda, hindab eestlanna positiivseks. «Jään kindlasti rahule. Mingil määral olen end ületanud, sest ma pole ju palju suusatanud. Ka tulemustega võin väga rahule jääda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles