Powerstage ⟩ Kruuda viitas, et FIA otsus võib Neuville'i kurtma panna

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Kuku raadio rallipodcast «PowerStage» tegi sel nädalal eelvaate ülehomme algavale Rootsi MM-rallile, mis on kehvade talveolude tõttu lühendatud vaid 11 katsele ja 171,64 võistluskilomeetrile.

Saatejuhid Rauno Paltser ja Gustav Kruuda arutlesid teiste teemade hulgas Rootsi keeruliste tingimuste üle, mis võivad Ott Tänaku ja Martin Järveoja hoole pitseri panna, kuna eestlased saavad esimesel pikal võistluspäeval rajale alles kaheksandatena.

«Kui on puhas jää ja miinuskraadid, on eespool parem minna, kuna naelad ei kuumene nii kiiresti üle,» ütleb Kruuda ja lisab, et jää alt välja tulev kruus võib naelad hõlpsalt välja tõmmata, mistõttu pidamine kannatab.

Endise rallisõitja Karl Kruuda vend vaatas huvi pärast ka 2016. aasta Rootsi ralli, kus sõideti kehvade olude tõttu samuti lühendatud kujul, tulemusi. «Sebastien Ogier startis esimesena ja tegi väga head tööd. Tõsi, ka Thierry Neuville oli eespool, aga tema oli raskustes ja tundis end katsete teistel läbimistel paremini, kui pidamine oli stabiilsem.» Üldiselt tõdesid «PowerStage'i» mehed, et ralli pakub suuri küsimärke, olud mängivad suurt rolli ning stardipositsiooni osas pole mõtet rutakaid ennustusi teha. 

Kuna Rootsis kihutatakse planeeritust vähem, võiks reeglite järgi mängus olla pooled punktid. Rahvusvaheline autoliit FIA otsustas siiski, et Skandinaavias saab võitja täissilmad ehk näiteks võit toob 25, mitte 12,5 punkti.

See ei pruugi aga kõigile meeldida, leiab Kruuda. «MM-liider on vahepeal vingumise poole kaldunud. Kui tal on seal ees väga keeruline sõita ja meie poisid tulevad tagantpoolt palju parema hooga, võime kuulda seda juttu, miks küll täispunktid antakse,» viitas saatejuht Thierry Neuville'ile.

Rootsi MM-ralli toimub 13.–16. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles