Hääleta Kuidas peaksid selguma Eesti spordiaasta parimad?

Postimees Sport
Copy
Tunamulluseks aasta naissportlaseks krooniti freestyle-suusataja Kelly Sildaru, meestest sai väärika auhinna endale odaviskaja Magnus Kirt. Seekord valitakse aasta sportlane, olgu ta individuaalala esindaja või tiim.
Tunamulluseks aasta naissportlaseks krooniti freestyle-suusataja Kelly Sildaru, meestest sai väärika auhinna endale odaviskaja Magnus Kirt. Seekord valitakse aasta sportlane, olgu ta individuaalala esindaja või tiim. Foto: Raigo Pajula

Eesti Olümpiakomitee (EOK) president Urmas Sõõrumaa avaldas arvamust, et aasta sportlase valimisel peaks lugema vaid rahvahääletus. Seni on lõpptulemus saadud alaliitude, spordiajakirjanike ja rahva hääletuse toel.

Sõõrumaa hinnangul läheb sport korda vaid siis, kui see läheb korda rahvale. Spordiaasta tähtede valimise annaks EOK president puhtalt spordisõprade kätesse. «See ongi järgmise poolaasta vaidlusteema, kuidas teha hääletuse kriteeriumid selliseks, et rahva arvamus loeb.

Muud organisatsioonid saavad oma valimised teha ja hiljem eraldi lindi sportlasele kaela anda. Kristjan võiks ikkagi tulla rahvahääletuselt,» ütles Sõõrumaa Betsafe'i videopodcast'is.

Praeguse süsteemi kohaselt selguvad aasta parimad rahvahääletuse, alaliitude ja spordiajakirjanike valikute tulemusel. Tänavu toimunud 2019. aasta paremate väljakuulutamisel pakkus meessportlase kategoorias palju poleemikat Ott Tänaku võidust ilmajäämine, mis oli mõne inimese arvates ilmselge rumalus.

Sõõrumaa öeldust lähtuvalt küsimegi lugeja arvamust: kuidas peaksid selguma Eesti spordiaasta parimad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles