Latvala isiklik kulu seoses Rootsi MM-ralliga on arvatust väiksem

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: @World/Toyota

Soome rallisõitja Jari-Matti Latvala ei teeninud tänavuseks üheltki tehasetiimilt lepingut, kuid ta soovib oma nime ja oskusi pildis hoida. Seega osaleb ta oma rahakoti toel mõnel MM-rallil ning näiteks selle nädala eest Rootsis kergendab ta kukrut umbes 100 000 euro võrra.

Meedias on varasemalt räägitud, et Latvala peab ühe MM-etapi ja testipäeva eest välja käima 200 000 eurot ning ta teeb seda omast taskust. Intervjuus Helsingi Sanomatile lükkas ta viimase osa ümber.

«Sain Tommi Mäkineni firmaga hea diili,» märkis Latvala, kes kihutab Rootsis Toyota Yaris WRCga. «Sponsorid maksavad osa kuludest kinni, mina pean tasuma umbes poole.»

Pikalt MM-sarjas tiirelnud Latvala jaoks ei tohiks raha probleem olla, kuna ta on aastaid teeninud miljoneid eurosid. Kui tal õnnestub järgmiseks aastaks tehasetiimi naasta, osutuvad tänavused otsused investeeringuks, mitte kulutuseks.

13.-16. veebruarini sõidetav Rootsi ralli on Latvala jaoks märgiline koht, kuna just seal võitis ta 2008. aastal oma esimese MM-etapi. Samuti tõi ta kolm aastat tagasi Rootsis Toyotale esimese triumfi pärast WRC-sarjaga taasliitumist.

Tõsi, teps mitte iga aasta pole Latvalal Rootsis hästi läinud. Mullu oli ta üldarvestuses hoidmas teist kohta, kui reedesel viimasel katsel lumevalli kinni jäi ja katkestas.

Latvala meenutas nüüd, mis valesti läks. «Minu keskendumine polnud täiesti paigas, kuna enne katset toimunud rehvivahetuse ajal rääkisin ühe purjus pealtvaatajaga. Vahetasin seetõttu rehvid valesti ning pidin uuesti alustama ja kõik korda tegema,» viitas soomlane, et tema mõtted uitasid mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles