Hotellitoas räige joomapeo korraldanud laskesuusatajad said pika võistluskeelu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Anton Pantov
Anton Pantov Foto: Vladimir Smirnov/Vladimir Smirnov/TASS

Kasahstani laskesuusaliit määras neljale sportlasele võistluskeelu, sest nad pidutsesid võistlusnädalal hotellitoas.

Kõige karmima karistuse teenis Anton Pantov, kellele alaliit määras nelja-aastase võistluskeelu. Timur Kuts, Vladislav Vitenko ja Roman Jeremin peavad laskesuusatamisest eemal olema aasta, vahendab Ilta-Sanomat.

Kõnealune pidu leidis aset 29. oktoobril Austrias Obertilliachis. Hotellitöötajate sõnul lõhkusid joobes kasahhid hotelli vara ning oksendasid ka seinad täis. Ka Kasahstani koondise treeneri kinnitusel olid tema hoolealused end purju joonud.

Nelja-aastase võistluskeelu saanud Pantov selgitas aga Instagramis, et iiveldus oli tingitud hoopis kõrgmäestikust. «Oksendasin, sest mägedes on raske hingata,» ütles ta. Pantov sai teistest karmima karistuse, sest temaga juhtus selline lugu juba teist korda.

2017. aasta taliuniversiaadil hõbeda ja pronksi võitnud Pantov on varasemalt olnud ka dopinguküttide huviorbiidis. Ta oli üks kaheksast Kasahstani laskesuusatajast, kellele IBU määras dopingukahtluse tõttu ajutise võistluskeelu. Kuna süüdimõistvad tõendid puudusid, tühistati ka talle määratud võistluskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles