Taaramäe läheb Aafrikasse tulemust sõitma: loodan löögihoos olla

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eelmisel nädalal Hispaanias võistlushooaja avanud Rein Taaramäe (Total Direct Energie) loodab tulemuste osas esimesed arvestatavad märgid maha saada veebruari lõpus Aafrika mandril.

Enne Rwanda velotuurile suundumist sõidab Taaramäe käesoleval nädalal Prantsusmaal Tour de la Provence`i mitmepäevasõitu, ent kõrgesse mängu on seal keeruline tõusta, kirjutab Baltic Chain Cycling.

«Imet oodata ei tasu. Tase ja kiirused saavad Provence´i tuuril olema veelgi kõvemad kui oli Vuelta a la Comunidad Valencianal,» ütles Taaramäe, kes lõpetas Hispaanias kokkuvõttes 26. kohaga, olles Direct Energie ratturitest parim.

«Meil teisi mägironijaid polnud. Endal oli samuti megaraske. Korralik imemine. Hooaja esimese sõidu kohta oli tase ikka väga, väga kõva,» iseloomustas Taaramäe viiepäevast silmamunade peal kihutamist.

Väsimuse väljapuhkamiseks pikalt aega ei anta, alates neljapäevast tuleb taaskord olla võistlusrajal. Nelja päeva jooksul on kolm mägist etappi, neist üks lõpeb kuulsa Mont Ventoux poolel tõusul.

«Nende kahe tuuri pealt tahaks hoo sedavõrd korralikult üles saada, et Rwandas, pisut lahjemas konkurentsis, tulemust teha. Eelmisest aastast on olud tuttavad, loodan olla löögihoos. Tiimi boss tuleb meil ka sinna. Võib-olla õnnestub end sedavõrd heast küljest näidata, et pääseks märtsi keskel peale ka Tirreno – Adriatico velotuurile. Endal on kihk seda sõita. Tean, et kohad on põhimõtteliselt täis, kuid heas seisus mehi vaevalt eemale jäetakse. Kui normaalselt liigun, võiksin ikkagi tiimi pääseda,» vaagis Taaramäe võimalikke stsenaariume.

13.-16. veebruarini kestvat Provence´i velotuuri sõidab eestlastest ka Norman Vahtra (Israel Start-Up Nation). Tiimi Arkea – Samsic värvides teeb Prantsusmaal debüüdi kahekordne suurtuuri võitja, värske Colombia eraldistardimeistrivõistluste hõbe Nairo Quintana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles