Verstappen agressiivsest sõidustiilist: kui te ei taha seda näha, siis pange autosse robot

Kris Ilves
, reporter
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: David Davies/PA Wire/PA Images

Red Bulli vormelimeeskonna esisõitja Max Verstappeni hinnangul kuuluvad eksimused ja agressiivne sõidustiil kuningliku sarja juurde.

Verstappen saabus vormel-1 sarja 2015. aastal ja kogus tähelepanu oma agressiivse sõidustiili poolest. Ehkki paljud konkurendid olid algul selle suhtes kriitilised, rääkis hollandlane, et sõidab reeglite piires. Sellegipoolest muutis Rahvusvaheline Autoliit mõningaid regulatsioone, mis on seotud pidurdamisega manöövrite ajal.

«Mõnikord tuleb sõita agressiivselt ja mõnikord mitte. Juhtub ka vigu,» lausus Verstappen väljaandele Auto Zeitung. «Kui te ei taha seda näha, siis pange autosse robot. Kuid vigade tegemine on üsna hea, sest ainult nii on võimalik õppida. Kui sõidad piiri peal, siis on lihtne vigu teha. Tähtis on nendest õppida.»

Verstappen sai mullu vormel-1 sarjas Lewis Hamiltoni ja Valtteri Bottase (mõlemad Mercedes) järel kolmanda koha, edestades Charles Leclerci ja Sebastian Vettelit (mõlemad Ferrari). Meeskondlikus arvestuses oli Red Bull kolmas.

Uus vormel-1 hooaeg algab märtsi keskpaigas, kui Austraalias legendaarsel Albert Parki nimelisel tänavaringrajal toimub esimene etapp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles