PM Rootsis. Video ⟩ Sebastien Ogier: esimese kiiruskatse ärajätmine oli kindlasti õige otsus

Karl-Joosep Küngas
Copy

Kuigi autoralli MM-sarja hooaja teine osavõistlus, Rootsi etapp toimub niigi lühendatud kujul, siis saabus eile teade, et 11. kiiruskatsest jääb alles vaid kümme.

Esialgu pidi neljapäeva hommikul toimuma testikatse ning õhtul esimene võistluskatse. Neist viimane jääb aga ära: sõidetakse küll samal ajal ja teel, ent teise testikatsena. Toyota piloot Sebastien Ogier usub, et korraldajad tegid õige otsuse. 

«Arvan, et see oli hea lahendus, sest muidu raiskaksime põhimõtteliselt ilmaasjata neli rehvi. Usun, et parem oleks neid hoida ülejäänud nädalavahetuseks,» arutles Ogier 1,9 km pikkuse katse ärajäämise üle. 

Rehvide säästmine on kogu võistluse jooksul väga oluline, sest klassikalist jääd ja lund tänavu Rootsis väga palju oodata pole. Kohati võib tõenäoliselt talviseid olusid kohata, ent tingimused muutuvad väga kiiresti, varasemast enam tuleb kihutada kruusal. Lisaks peavad piloodid reedel ja laupäeval läbima neli katset järjest teenindusalata. 

«Rajaolud polnudki [teedega tutvumisel] tegelikult nii hullud, mõned kohad olid täitsa okeid ja sõidetavad. Võib-olla annab nädalavahetuse jooksul isegi midagi ära teha. Aga olukord on kõigile uus. Meil pole sellistes tingimustes kogemusi: peame sõitma kruusal ühtede rehvidega nii kaua. Pole aimugi, kaua need kestavad,» sõnas Ogier. 

Rootsi ralli esimene testikatse algab kell 10.01, kuid Postimehe ralliraadio stardib juba 9.30. Hoiame tervel nädalalõpul silma peal, nii et püsige lainel! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles