PM Rootsis ⟩ Latvala: olud on kardetust paremad

Copy

Soome ralliäss Jari-Matti Latvala tuleb tänavusele Rootsi rallile hoopis teisest lähtepunktist. Pikalt erinevates tehasemeeskondades sõitnud Latvala peab sel hooajal oma kulude ja kirjadega hakkama saama ning esimeseks MM-etapiks, kus ta kihutada kavatseb, saab just Rootsi.

Veel eelmisel hooajal Toyota rallimeeskonnas kihutanud Latvala jäi sedapuhku lepinguta, mistõttu ei stardi ta kõikidel MM-etapidel. Nõnda jäi vahele juba Monte Carlo ralli, ja ka testiperiood pole enam endisel tasemel, kuid kogemustepagas korvab selle kindlasti. «Täna on kõik hästi, kui sõita ka saab, siis pole viga midagi. Testisõite oleme saanud teha küll ning olukord peaks kontrolli all olema,» selgitas Latvala.

Kui tulla tänasesse päeva, siis olukord Rootsis pole just roosiline, sest maalilisest talveilmast ollakse väga kaugel. Kiiruskatseid sõidetakse kastetud kruusateedel, mis öösel suhteliselt libedaks lähevad, kuid päeval saabuv päike hakkab neid taas sulatama. Latvala asja niivõrd mustades toonides õnneks ei vaataks ja tema arust saaksid asjad veelgi hullemad olla. «Olud on paremad, kui karta võis, kuid määravaks saab kindlasti kruusa ja jäise tee osakaal. Sõitjatel tuleb kindlasti rehvide eest kõvasti hoolt kanda. Meie oleme selleks valmis,» lõpetas soomlane lühiintervjuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles