Kahju: laskesuusatamise EM viiakse Eestist Valgevenesse

Toimetas Ville Arike
Copy
Tehvandi suusastaadionil pole praegu lumega hõisata.
Tehvandi suusastaadionil pole praegu lumega hõisata. Foto: Jürgen Puistaja

Ülejärgmisel nädalal Otepääl toimuma pidanud Euroopa laskesuusatamise meistrivõistlused viiakse lumepuudusel üle Valgevenesse Raubitšisse.

Sellest teatas Valgevene tele-raadiokompanii viitega rahvusvahelisele laskesuusaliidule. Raubitšis olla lund piisavalt ja seda toodetakse ka juurde.

Otepääl juba jäi ära suusakahevõistluse MK-etapp, nüüd võtab lumepuudus ka laskesuusatamise suurvõistluse.

Kuna veebruari kohta ootamatult soojad ilmaolud pole võimaldanud võistluste nõuetele vastava pikkusega rada ja staadionit ette valmistada, siis jäävad Otepääl ära 25. veebruarist 1. märtsini toimuma pidanud laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused, teatas Eesti laskesuusatamise föderatsioon veidi hiljem pressiteates.

Lumekahuritega saab kunstlund toota ainult miinuskraadidega, mistõttu sõltus võimekus tiitlivõistluseid Otepääl läbi viia üksnes ilmast. Piisava hulga kunstlume juurde tootmiseks oli täiendavalt vaja vähemalt 48 tundi miinuskraade (-5 kraadi või rohkem), et valmistada ette minimaalselt nõutav 2,5 km rada ja laskesuusastaadion. Viimase nädala ilm pole seda aga võimaldanud.

Koos Rahvusvahelise laskesuusatamise liiduga on korraldajad langetanud otsuse võistluse Otepääl mittetoimumise kohta. Rahvusvahelise alaliidu otsusega on võistlused üle viidud Raubitšisse, Valgevenesse. Eesti koondis osaleb EMil ning neile saab kaasa elada ETV-teleülekannete vahendusel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles