Blogi ⟩ Eestlannad jõudsid MMil punktidele, triumfeeris Röiseland

Postimees Sport
Copy
Regina Oja.
Regina Oja. Foto: Arvo Meeks

Itaalias Anterselvas jätkuval laskesuusatamise MMil teenis naiste 7,5 km sprindidistantsil võidu ühe möödalasu teinud norralane Marte Olsbu-Röiseland. 40 parema hulka jõudis kaks eestlast: Regina Oja (1+0) lõpetas 30. ja Johanna Talihärm (0+1) 31. kohal.

Norralane Olsbu-Röiseland pani esikohale tugeva aluse võimsa suusasõiduga, näidates täna rajal teist sõiduaega. Norralannalt oli esikoha ära napsamisele lähedal mõlemad tiirud puhaste paberitega läbinud ameeriklanna Susan Dunklee, kes veel 300 m enne lõppu Röiselandi 3,4 sekundiga edestas. Viimastel meetritel kangestus ta aga täielikult ning finišis kogunes norralannale kaotust 6,8 sekundit.

Juba teise medali teenis MMilt Tšehhi koondis. Üllatusmedali viis koduriiki esimeses tiirus korra eksinud Lucie Charvatova (+21,3).

Esikuuikusse mahtusid veel ukrainlanna  Olena Pidhrushna (1+0; +25,6), täna parimat suusakiirust näidanud Denise Herrmann (2+1; +30,5) ning koduradadel võistlev Lisa Vittozzi (2+0; +37,6).

Tuuli Tomingas teenis 75. koha (2+2; +3.01,3).

Tänale etapile kollases liidrisärgis startinud Tiril Eckhoff tegi koguni kuus möödalasku ning sai 59. koha. Norralanna kahvatu esituse tõttu tõusis MK-sarja uueks üldliidriks täna seitsmendana lõpetanud Dorothea Wierer. Itaallanna edestab Eckhoffi nüüd 21 punktiga. 

Enne võistlust:

102 startija hulgas on ka kolm eestlannat, kelle osalemine oli ka eeldatav: Johanna Talihärm (saab lähte neljandana), Regina Oja (45.) ja Tuuli Tomingas (66.).

Eesti trio on sel MK-hooajal saanud sprindidistantsidel kamba peale vaid ühe punktikoha, kui Oja oli Annecys 27. Talihärma parim sprindikoht pärineb samuti Annecyst (47.), Tomingas oli Oberhofis 58.

Käimasoleva hooaja MK-sarja sprindidistantsi punktiarvestust vaadates on täna kõige suuremateks kullasoosikuteks Dorothea Wierer ja Tiril Eckhoff. Silm tuleb peal hoida ka Marte Olsbu Röiselandil.

Eile sõideti Anterselvas MMi avaala segateatesõit. Võitis Norra, kellele järgnesid Itaalia ja Tšehhi. Eesti kvartett Oja, Talihärm, Rene Zahkna ja Kalev Ermits sai 15. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles