Soomlased said lõpuks aru, miks Mäkäräineni jalad tiirus värisesid

Postimees Sport
Copy
Kaisa Mäkäräinen püstitiirus.
Kaisa Mäkäräinen püstitiirus. Foto: MARTTI KAINULAINEN / AFP

Soome parimat laskesuusatajat Kaisa Mäkäräinenit on viimasel ajal seganud kummaline mure - tema jalad on püstitiirudes värisenud, mistõttu on tal oluliselt keerulisem relva valitseda. Koondise lasketreeneri Juha Papinsaari sõnul on nüüd salapärase probleemi põhjusele jälile jõutud.

37-aastane Mäkäräinen on käimasoleva hooaja jooksul kaks korda põdenud külmetushaigust. Papinsaari teatel ei suutnud sportlane haiguse tõttu enne tiiru piisavalt kiiresti taastuda, mistõttu hakkasidki tema jalad värisema.

Näiteks selle hooaja Oberhofi MK-etapi ühisstardiga sõidus võttis Mäkäräinen võidu just tänu püstitiirule ning seal tema jalad ei värisenud, kuna ta polnud haige.

Käimasoleval hooajal on Mäkäräinen MK-sarja individuaaldistantsidel püsti lasknud 105 märki, millest tervelt 30 on läinud mööda. Kokkuvõttes - seal on arvestatud ka teatesõidud ja MMi tulemused - on soomlanna tabavusprotsent 80, kuuludes sellega keskmikke hulka.

Eile Anterselvas alanud MMil on täna kavas naiste 7,5 km sprint, kus Mäkäräinen kuulub nende hulka, kes võiksid medali peale mõelda. Tõsi, tänavuse tiitlivõistluse võõrustaja pole soomlanna jaoks õnnelik paik, kuna ta pole seal võitnud ühtegi MK-etappi ega MM-medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles