Laskesuusatamise MMi eripära pani keha hapniku järele karjuma

Henry Lääne
Copy
Hanna Öberg.
Hanna Öberg. Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Rootsi parim naislaskesuusataja Hanna Öberg märkis, et kuna tänavune MM toimub merepinnast niivõrd kõrgel, on taastumine tavapärasest aeglasem. Seetõttu kaalub olümpiavõitja tõsiselt, millistes sõitudes ta kaasa lööb.

Tänavu võõrustab MMi Anterselva, mille kõrgeim koht on tervelt 1673 meetrit üle merepinna - ükski MK-etapp ei toimu kõrgemal. Seetõttu läheb pulss aeglasemini madalaks, mis tähendab, et sportlastel on tiirus raskem hakkama saada - mida kiiremini süda lööb, seda raskem on relva talitseda.

Mitmed sportlased sõnasid pärast eilset segateatesõitu, et suur kõrgus valmistas neile raskusi. «Keha lihtsalt karjus hapniku järele. Samas peaksime kõik kõrgusega hakkama saama,» ütles rootslane Jesper Nelin.

Rootsi koondis valmistus MMiks 1400 m kõrgusel, kuid Öbergi sõnul on paarisaja meetrist kõrguse tõusu väga hästi tunda. «Usun, et kohanemine peaks ajaga üha paremaks minema,» lisas naine.

Täna on kavas naiste 7,5 km sprint, kus Öberg on üks neist, kes võiks medalile mõelda. Stardis on ka kolm eestlannat: Johanna Talihärm, Regina Oja ja Tuuli Tomingas. Võistlus algab kell 15.45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles