Roland Poom ja Ken Järveoja jätsid ralli pooleli

Postimees Sport
Copy
Rootsi ralli
Rootsi ralli Foto: Timo Anis

Roland Poom ja Ken Järveoja ei sõida enam Rootsi MM-rallil, kuna Poomi vasak käsi sai väljasõidul viga. Sõrmenuki vigastus vajab taastumiseks aega.

Roland Poom ja Ken Järveoja katkestasid Rootsi MM-ralli

Reede hommikul sai alguse tänavune Rootsi MM-ralli. Võistluse avapäevale startisid 46 võistluspaari, kelle hulgas ka R5-autoga MM-debüüdi teinud Roland Poom ja Ken Järveoja (Ford Fiesta R5).

Avakatsena sõideti 21,26 km pikkune Hof-Finnskog, millel Poom–Järveoja WRC3-klassi seitsmendat aega näitasid. Katse võitnud Emil Lindholm – Mikael Korhonenist jäid eestlased maha 36 sekundiga.

Kui võistluse avakatse sõideti üsna talvistes oludes, siis päeva teisel katsel oli ka palju kruusalõike ja üks neist sai meestele saatuslikuks. Ühe kiire lõigu lõpetanud vasakkurvis sõideti teelt välja ning sellega oli eestlaste võistluspäev lõppenud.

Kuna väljasõit toimus suure kiiruse pealt, siis sai lisaks autole kannatada ka Rolandi vasak käsi. Hilisemas arstlikus ülevaatuses tuvastasid arstid Poomi ühe sõrme nuki vigastuse, mis vajab taastumiseks ravi ja aega.

Kahjuks tähendavad reedese teise katse sündmused ja Rolandi terviseprobleem seda, et tänavusel Rootsi MM-rallil enam starti ta ei tule.

«Kahjuks rallil palju sõita ei saanud. Väljasõidud ei tule alati sõiduvea pärast, kuid teeme järeldused ja unustame, mis juhtus, ning liigume edasi. Olud olid keerulised, kruusa peal oli uskumatult hea pidamine, mida ei osanud oodata ja väsinud rehviga jää peal jälle väga libe. Kahju, et ei saanud seekord rohkem sõita ja kogemust koguda, kuid kõik ei peagi lihtsalt tulema. Tegutseme edasi,» kommenteeris Poom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles